Fiński specjał w norwesko-szwedzkim wydaniu. W składzie oprócz słodu jęczmiennego i chmielu znajduje się pszenica, żyto, bylica nadmorska, gałązki jałowca, miód wrzosowy i 3 szczepy drożdży z Belgii, Niemiec i Wielkiej Brytanii. Alk. 11%, 24 IBU
Kolor: pomarańczowy, mętny
Piana: średnia, gęsta, dość trwała
Wysycenie: niskie, mimo tego po otwarciu piwo chciało uciec z butelki
Zapach: miodowy z nutką ziołową, woń alkoholu
Smak: dominacja szlachetnego miodu, wyraźna ziołowość, finisz cytrusowy z lekką chmielową goryczką, alkohol wyczuwalny ale nie drażniący
Bardzo dobre i oryginalne - do degustacji
Kolor: pomarańczowy, mętny
Piana: średnia, gęsta, dość trwała
Wysycenie: niskie, mimo tego po otwarciu piwo chciało uciec z butelki
Zapach: miodowy z nutką ziołową, woń alkoholu
Smak: dominacja szlachetnego miodu, wyraźna ziołowość, finisz cytrusowy z lekką chmielową goryczką, alkohol wyczuwalny ale nie drażniący
Bardzo dobre i oryginalne - do degustacji