Butelka 0,33,alkohol 4,2%vol.Niewielka beżowa piana,barwa brunatnorubinowa.W smaku słodkawo-kwaskowate.Nieco karmelowe-podpiwkowe.Przypomina jakby wytrawną/ale nie bardzo/ i bardziej alkoholową wersję "Karmi".
Unicer, Cristal Preta
Collapse
X
-
Unicer S.A., Leça do Balio
Cristal Preta
alk. 4,2% obj.
but 330 ml
cena 0,75 EUR
Kolor ciemnobrązowy, nieprzejrzysty, pod światło wiśniowy. Piana beżowa, dość dziurawa. Karmelowy zapach. Początkowo czuć przypalone nutki, potem trochę czuć gorzką czekoladę. Lekki, orzeźwiający, niezbyt słodki (mimo dodatku glukozy) ciemniak. Bez fajerwerków, ale może być.
Related Topics
Collapse
-
Racibórz kontynuuje fajny pomysł z serią piw na polskich chmielach. Wcześniej był już Książęcy, Oktawia i Zula,
teraz pojawiły się EXP 2/20, Tomyski i Amora Preta (wszystko w sieci Aldi).
11% ekstr.
4,5% alk.
Chmiel Amora Preta był już wykorzystywany...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Uwarzone w świętochłowickim ReCrafcie jako "Hop Heavy IPA".
Ekstr. 15%
Alk. 6%
Chmiel to polski Amora Preta, który według niektórych dystrybutorów, jak i informacji na puszce charakteryzuje się aromatem polskich owoców leśnych. Nie wiem czym polskie...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Ekstrakt 14.0*, alko 5.1%
Piana - na dłużej pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Barwa - mocno zamglony żółto pomarańczowy.
Gaz - średni.
Aromat - mix cytrusowy.
Smak - słodkie, pomarańcza, mango potem nadszedł grapefruit.Niezła doza gorzkiej...-
Channel: Piwo - konkretnie
2023-11-16, 17:15 -
-
Świętochłowice
14% ekstr.
5,4% alk.
Aromat - początkowo żywiczno owocowy chmiel. Owoce nieco słodsze, tropikalne, coś jak ananas, liczi, potem kokos (ale to może wraz słodszą owsianą nutą, bo owsa sypnęli w postaci słodu i płatków)
...-
Channel: Piwo - konkretnie
2023-04-06, 00:01 -
-
Alkohol 5,4%, butelka 25 cl.
Piana blado-beżowa, umiarkowana i niezbyt trwała, barwa rubinowa.
W smaku kwaskowo-słodkawe, ze słodowymi nutami. Lekko winne, z niewielką palonością....-
Channel: Wyspy Zielonego Przylądka
2019-09-10, 20:49 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment