1516, Stout

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19260

    1516, Stout

    Całkiem smaczny stout z moskiewskiego mikrusa (restauracja, pub, browar i słodownia). Strona firmowa. Przebijał wszystko co wypiłem białoruskiego w czasie wyjazdu.
    Blg 14, 5.4 % alk. Niepasteryzowane, niefiltrowane. Bardzo gładkie, czekoladowe z nutą wanilii. Niezbyt wytrawne, ale do milk stouta to mu daleko. Goryczka akuratna. Prawie czarne, pod światło ciemno rubinowe. Piana drobna, opadająca, średnio trwała. Bardzo smaczne.
    Wymienione z Moskwianinem na giełdzie. Do Polski dowiozłem tylko butelkę, bo sugerował wypić jak najszybciej, bo może nie przerwać podróży.
    Attached Files
Przetwarzanie...
X