Baltika, Barhatnoje Miagkoje Firmiennoje

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wpadzio
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2011.06
    • 2655

Baltika, Barhatnoje Miagkoje Firmiennoje

Stosunkowo nowe piwo z Baltiki. Ciemny lager. Ekstrakt 11,7°, alkohol 4,6%. Egzemplarz wyprodukowany w macierzystym browarze Baltiki w St.Petersburgu. Skład podany w sposób podstawowy.

Barwa ciemnoherbaciana, pod światło połyskuje miedzianymi odcieniami.
    Żółtawa, dość drobna piana. Stabilizuje się do cienkiego, ale trwałego naśnieżenia.
    Aromat słodowo-słodkawy, z wyraźną karmelową nutą.
    Smak mocno słodki, z taką trochę ulepkowatą słodyczą w klimacie podpiwku. Źdźbło zbożowej słodowości i karmelu. Goryczka niemalże nieobecna. Szczerze mówiąc jest bardzo nieciekawie.
    Żywe, musujące nagazowanie, pasujące idealnie do radlera lub wręcz coli.
    Na etykiecie cycata bufetowa, która mnie osobiście przypomina gwiazdkę lat 80-tych Sandrę Cretu. I stempel ze słowami o nawiązaniu do sowieckiej tradycji piwowarskiej. Mimo, że kapsel goły, to opakowanie bardzo przyciąga wzrok i stanowi najlepszy element tego produktu. Niestety.

Bardzo słabe piwo. Słodkie popłuczyny. Nie zostaje po pięciu sekundach nawet cień piwnych wspomnień na podniebieniu. 5,5 w skali 1-10.
    Pani Nataszo, chyba pora zamknąć już bufet. Zapraszam do mnie. A te dwa piwa proszę bez żalu wylać. Po grzyba nam one
    Attached Files
    Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
    Serviatus status brevis est
    3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Related Topics

Collapse

• Javox
    Baltika, Russian Amber Ale
    Javox
    Rosyjskie Amber Ale z alko 4,5% w butelce 440 ml z portfolio Carlsberga.

Piana - więcej na początku potem cienka, niepełna warstewka.
    Lacing - trochę było.
    Gaz - średni.
    Barwa - bursztyn.
    Aromat - susze owocowe i lekka "rozpucha" ale dość szybko...
    2019-11-26, 16:59
  • otvirak
    Baltika, Żigulewskoje Firmiennoje
    otvirak
    Jasne, lekkie piwo, ekstrakt 10,5%, alk. 4,5%, puszka 1 l.
    Puszka z cycatą bufetową, jak u becika w przypadku odmiany niepasteryzowanej (http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=105991).
    Barwa: słomkowo-złota
    Piana: tak szybko znikała, że nie zauważyłem
    Smak: słodowy...
    2016-01-17, 18:24
  • becik
    Baltika, Żigulewskoje Firmiennoje Żiwoje
    becik
    Browar w Jarosławiu (rozszyfrowane po kodzie przy dacie)
    alk 4.%
    Piwo niepasteryzowane

rozpisywac sie nie ma nad czym, lekko kwaskowate, wodniste, jak dla mnie zbyt duże nagazowanie, trochę szczypie w język. W smaku dominuje minimalna goryczka i posmak słodowy. Piana...
    2013-12-19, 18:55
  • nietzschee
    Baltika, Peterhof bier
    nietzschee
    Ekstrakt : 12, alkohol 4,9%

Wygląd: Bardzo jasna słomka, klarowne, spora piana, niby ładna, ale po chwili znika niemal do zera, szczątkowy lacing.
    Zapach: jabłko, trochę chleba, jakas kwiatowość – typowy Carlsberg, no może tu czuć dosyć wyraźną szmatę jak od żateckiego
    ...
    2017-08-15, 20:15
  • Gambrinus
    Baltika, Russian Imperial Stout
    Gambrinus
    Piwo z serii "Baltika Brew Collection". Butelka 440 ml (14.88 fl.oz.) $2.99 10% alk./vol.

Uwarzone 17.07.15 z datą ważnosci do 17.07.16, więc przeterminowało sie wczoraj.

Kolor: Czarny, w cienkiej warstwie ciemnowiśniowy. Na dnie pływały jakies farfocle....
    2016-07-19, 02:34
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...