Selfmade, Rocket Jump

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kolesław
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 1130

Selfmade, Rocket Jump

Ekstrakt 15 %, alk. 6,3 % vol., IBU 49, EBS 11.
    Chmiele: Warrior, Cascade, Citra, Lemon Drop.
    Niepasteryzowane, niefiltrowane.

Zapach mocno żywiczny, wręcz jałowcowy. Owoce tropikalne na drugim planie. Ładnie. Im bliżej dna, tym żywica i jałowiec coraz bardziej ulatniają się i dominacje zyskują amerykańskie chmiele.
    Piana solidna pod każdym względem. Zostawia firanki. Lekko przybeżowiona i pozłocona. Gaz na początku niski, z czasem idzie trochę w podniebienie.
    Kolor jasnego bursztynu, nieco zamglonego i ciut przybrudzonego.
    Smak, Jałowiec i żywica na wytrawnie. Chmiel rośnie i trzyma się długo. Też taki nieco jałowcowy. I słodycz tropikalna nieśmiało a konsekwentnie kontruje. Po dłuższym momencie pojawia się wyraźny wątek cytrusowy, a jałowiec traci intensywność, choć wciąż jest (inaczej niż w aromacie).
    Konkretnie i odważnie. Spora dawka ADHD, wydaje się, że znacznie więcej niż te 49 IBU.
    Podoba mi się - bardzo dobre.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• Javox
    Westerham, Hop Rocket
    Javox
    West Coast Session IPA, alko 4.3%, IBU 45.

Chmiele: Apollo, Chinook, Columbus, Centennial, Comet, Amarillo, Simcoe, Citra.

Piana - na dłużej pełna warstewka.
    Lacing - nie dużo.
    Gaz - średni.
    Barwa - złoty bursztyn.
    Aromat - zioła i tytoń plus...
    2024-02-25, 21:08
  • darekd
    Lubrow, Eclaron Pils
    darekd
    Ekstr. 12%
    Alk. 5,1%

Chmiele: Nectaron (NZ) oraz Eclipse (AUS)

W składzie również... słód żytni. Lubią ten słód żytni i udziwniać nim klasyki. W ich Słodowym (Vienna lager) też dorzucili trochę żytka.

Bez filtracji i pasteryzacji
    ...
    2024-09-18, 17:07
  • dadek
    Austria, Wiedeń, Absberggasse 27, Bräuhaus Ten. Fifty.
    dadek
    30.04.2024 odwiedziliśmy dzielnicę Favoriten leżącą na południe od Hauptbahnhof, gdzie w 2018 roku zaczął swą działalność malutki browarek Ten. Fifty. Dojechać tu można tramwajami 6 i 11, po czym dojść 200 m.
    Miejsce na browar jest idealne - to jeden postindustrialnych budynków...
    2024-05-23, 23:56
  • dadek
    C.K. Browar, Cesarska IPA
    dadek
    Wyszukiwarka nie znalazła, ja tego piwa tu nie pamiętam ale ostatni raz byłem w tym browarze w 2011 roku. Więc może nowość, na pewno dla mnie.
    Podany tylko alkohol 8%, czyli może to być nawet 19°Blg . Obsługa się nie orientuje...
    Barwa matowo-złota, piwo lekko zmętnione....
    2024-04-20, 14:59
  • dadek
    Czechy, Bakov 4, Bakovský pivovar
    dadek
    Browarek w niewielkiej wsi położonej około 9 km od Náchodu. Dojechać tu można pociągami do przystanku osobowego Olešnice (zatrzymuje się co drugi pociąg co dwie godziny) skąd spacerem do przejścia jest niecałe 3 km ładną widokowo trasą. Sama wieś jest bardzo ładna, położona na stoku...
    2023-06-30, 00:55
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...