Podobno według receptury browaru Ballantine and Sons (jeden z najstarszych przemysłowych browarów w USA, już nie działa). Nawet wykorzystali logo browaru (trzy obręcze).
4,1% alk. Ekstr. 10%. Puszka 0,4l.
Aromat - łagodna paloność
Piana - umiarkowana, ale gęsta i trwała (kulką azotową)
Barwa - smolista, nieprzejrzysta
Wysycenie - umiarkowane. pod koniec nawet jak na souta już zbyt małe, prawie żadne
Smak - palone nuty, kawa z odrobiną mlecznej pianki. palono-goryczkowy dłuższy finisz
Treściwość - niska
Lekkie, nieco wodniste i trochę nijakie, choć palona nuta ok. Łatwo się pije, ale trzeba szybko, zanim zostanie coś z wysycenia.
4,1% alk. Ekstr. 10%. Puszka 0,4l.
Aromat - łagodna paloność
Piana - umiarkowana, ale gęsta i trwała (kulką azotową)
Barwa - smolista, nieprzejrzysta
Wysycenie - umiarkowane. pod koniec nawet jak na souta już zbyt małe, prawie żadne
Smak - palone nuty, kawa z odrobiną mlecznej pianki. palono-goryczkowy dłuższy finisz
Treściwość - niska
Lekkie, nieco wodniste i trochę nijakie, choć palona nuta ok. Łatwo się pije, ale trzeba szybko, zanim zostanie coś z wysycenia.
Comment