Baltika, Baltika 10 Jubiliejnoje/Jubilee

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • NoLeafClover
    Porucznik Browarny Tester
    • 2001.09
    • 449

    Baltika, Baltika 10 Jubiliejnoje/Jubilee

    Baltika 10 jubileuszowe,
    Butelka 0.33 l
    Zawartość alkoholu – do 5.2%
    Ekstrakt – ekstrakt 13%


    Baltika zadziwia i zachwyca smakiem. Chłopaki ze wschodu nie gęsi....
    Co ciekawe – jest to piwko aromatyzowane „gorkim mindalem” i „bazilikiem” , chciałem sprawdzić co to ale nie mam słownika rosyjskiego. Może ktoś pomoże.
    Dla mnie pyszne piwko
    NoLeafClover
  • yendras
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.12
    • 2052

    #2
    Ja tam z rosyjskiego orłem nie byłem, ale mogę nieśmiało wtrącić swoje propozycje:
    - gorzki migdał ?
    - bazylia ?

    Comment

    • NoLeafClover
      Porucznik Browarny Tester
      • 2001.09
      • 449

      #3
      Chodzi mi o pewnik a nie o domysły. Np z czeskiego czerstwy w rozumieniu polskim to znaczy nieświeży a jednak w języku czeskim czerstwy to świeży. Zatem bazilik może a nie musi być bazylią chociaż bardzo ale to bardzo prawdopodobne
      NoLeafClover

      Comment

      • NoLeafClover
        Porucznik Browarny Tester
        • 2001.09
        • 449

        #4
        Szkoda że jeszcze nie można oceniać tego piwka. Ale pozwole sobie zrobić i bez tego:
        kolor 4.0
        piana 4.5
        nasycenie 4.0
        zapach 4.0
        smak 5.0
        opakowanie 3.5 (bo za małe ;-))
        NoLeafClover

        Comment

        • yendras
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.12
          • 2052

          #5
          NoLeafClover napisał(a)
          Chodzi mi o pewnik a nie o domysły. Np z czeskiego czerstwy w rozumieniu polskim to znaczy nieświeży a jednak w języku czeskim czerstwy to świeży. Zatem bazilik może a nie musi być bazylią chociaż bardzo ale to bardzo prawdopodobne
          Potwierdzam gorzki migdał na 100 %. Czekamy w takim razie na rozstrzygnięcie w kwestii bazylii

          Comment

          Przetwarzanie...
          X