i niebieska
Piwowarni Iwana Taranowa, Tri Miedwiedia
Collapse
X
-
Zakupione za 8 zł w Gdańsku w wiadomym miejscu. Wersja zielona - 11,5.
Powiem tak - browar należy teraz do Hujnekena, więc smakuje wiadomo jak...
Chociaż akurat najbardziej przypomina mi piwa z pod znaku Carlsberga.
Mniej więcej tak smakuje teraz Kasztelan czy Bosman. Te są po 2 zł (albo i mniej), a to rosyjskie za 8.
Więc wszystko jasneOstatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2010-06-20, 19:14.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Proszę napisać z jakiego browaru jest to piwo.W tym temacie jest mowa o dwuch róznych browarach z miasta Kaliningrad i widoczne na powyższych foto z St.Petersburga choc mają jednakowa nazwę trzy niedźwiedzie jako browary nie maja nic z sobą wspólnego.
Comment
-
-
Nie wiem, ja tam tylko wzmiankę o Nowgorodzie znalazłem. Teraz etykieta rozmięka w wodzie. Jak wyschnie to znowu zagłębie się w napisy, a jest ich na kontrze cała masa. Moje wygląda tak samo, jak na zdjęciu - to zielone.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Micho441 Wyświetlenie odpowiedziPo dacie przydatności do spożycia jest jakaś litera.Ta litera wskazuje jaki to browar uwarzył to piwo.
Doczytałem, że A oznacza Petersburg, V - Nowgorod, a B - nie wiadomo co, jest tylko telefon.
Jesli chodzi o Twoje wrażenia smakowe,całkowicie się przyłączam ale co się nie robi dla etykiety i kapsla za 8PLN.Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2010-06-21, 08:16.
Comment
-
-
Hrustgurd opisał ostatnio to piwo w nowym temacie i niepotrzebnie ktoś go połączył z tym.
Tak jak pisał kilka lat temu kopernoker są dwa Niedźwiedzie (choć w nazwie trzy ).
- Swietloje - E:11,5%, A:5,0%
- Klassiczieskoje - E:12,0%, A:5,5%.
Właśnie wypiłem wersję Swietloje z puszki.
Cóż, browar od dawna należy do Heinekena i piwo rzeczywiście smakuje jak typowy koncerniak.
Zaliczone i tyle.
Proszę o rozdzielenie na 2 tematy piwa, które tu opisujemy.
Comment
-
-
Swietłoje zjechało z parametrów- obecny ekstrakt to 10,5%, alkohol 4,7%.
Typowy koncerniak od Heinekena, oparty na przegazowaniu i skunowatym chmielu z zielonej butelki, niemniej jednak uszło w upalny dzień.
Na etykiecie trzy groźno wyglądające misie, napis "od Kamczatki do Leningradu" oraz "piwo z naszym charakterem".
Warka do 17.02.18. Litera A na kontrze czyli pewnie produkowane w Sankt Petersburgu. Zakupione na stacji benzynowej w obwodzie kaliningradzkim.
Comment
-
Comment