Baltika, Arsienałnoje Kłassiczieskoje

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • skandal
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.05
    • 1439

Baltika, Arsienałnoje Kłassiczieskoje

"Arsenalnoe" produkowane jest przez filię Baltiki w Tula. Smakowo nie jest to nic nadzwyczajnego. Gdy piłem przyszedł mi na myśl Specjal choć nie było tak mocne, z dość mocno wyczuwalna goryczą, nagazowane dobrze choć koncówka była już lurowata, piana i kolor nie zaobserwowany bo pite z flaszki. Średnie piwo za średnią cenę. Pasteryzowane, butelka 0,5l
    alk nie mniej niż 4,5%
    extrakt 12%
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Aktualna fotka:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• Javox
      Baltika, Russian Amber Ale
      Javox
      Rosyjskie Amber Ale z alko 4,5% w butelce 440 ml z portfolio Carlsberga.

Piana - więcej na początku potem cienka, niepełna warstewka.
      Lacing - trochę było.
      Gaz - średni.
      Barwa - bursztyn.
      Aromat - susze owocowe i lekka "rozpucha" ale dość szybko...
      2019-11-26, 16:59
    • skandal
      Baltika, Samara Kłassiczieskoje
      skandal
      dobre piwko z Samary produkowane przez tamtejszą filię Kompanii Baltika. Trudno mi coś powiedzieć o kolorze bo łykałem z butli, pianka tak sobie jeżeli w butelce może być jakaś wogóle, cóż o smakach się nie będe rozpisywał bo moje kubki smakowe chyba nie są aż tak wyćwiczone jeszcze,...
      2004-08-28, 15:03
    • sibarh
      Baltika, Niewskoje Klassiczieskoje
      sibarh
      Butelka 0,5 litra, alkohol 5 %, eks. brak
      Kolor - złoty, klarowny
      Piana - drobna, średnio wysoka, średnio trwała
      Zapach - delikatny słód
      Gaz - ok
      Smak - średni słód, średni chmiel, lekko słodkie, to na początku. Potem mocny chmiel i mocna goryczka. Zdecydowanie...
      2010-08-09, 12:42
    • nietzschee
      Baltika, Peterhof bier
      nietzschee
      Ekstrakt : 12, alkohol 4,9%

Wygląd: Bardzo jasna słomka, klarowne, spora piana, niby ładna, ale po chwili znika niemal do zera, szczątkowy lacing.
      Zapach: jabłko, trochę chleba, jakas kwiatowość – typowy Carlsberg, no może tu czuć dosyć wyraźną szmatę jak od żateckiego
      ...
      2017-08-15, 20:15
    • Gambrinus
      Baltika, Russian Imperial Stout
      Gambrinus
      Piwo z serii "Baltika Brew Collection". Butelka 440 ml (14.88 fl.oz.) $2.99 10% alk./vol.

Uwarzone 17.07.15 z datą ważnosci do 17.07.16, więc przeterminowało sie wczoraj.

Kolor: Czarny, w cienkiej warstwie ciemnowiśniowy. Na dnie pływały jakies farfocle....
      2016-07-19, 02:34
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...