Klinskij Piwokombinat, Klinskoje Czajna Tałn

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grzeber
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 2898

Klinskij Piwokombinat, Klinskoje Czajna Tałn

Niestety nie wiem w jakim konkretnie browarze zostało wyprodukowane, zapomniałem zapisać tej informacji.

Alk. 4,5%
    Ekstrakt 11,5%
    Butelka 0,5 l

Piana - pełna, drobna, trzyma się stosunkowo długo
    Kolor - jasny pilsowy
    Smak - lekki, małogpryczkowy pils z mopcnym posmakiem cytrynowo-zielonoherbacianym

Piwo zakupione we władywostockiej stołówce w oczekiwaniu na pociąg, początkowo nie zwróciłem uwagi na dziwne posmaki i napis na etykiecie. Dopiero po kilku łykach doszło do mnie, że nie jest to "normalny pils" i zidentyfikowałem niecodzienne dodatki.
    Ogólnie ciekawe ale raczej na jeden raz. Dla mnie bliżej mu do reddsów i coolerów niż np. ciechanowskiego miodowego.
    pozdrawiam
    www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
  • grzeber
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 2898

Oto i foto .
    Attached Files
    pozdrawiam
    www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

Related Topics

Collapse

• abernacka
      Gdańsk, Aleja Grunwaldzka 135a, Marynarz Sklep/Bar
      abernacka
      Takiego lokalu w 3mieście mi najbardziej brakowało. Gdy trójmiejskie kufloteki znikają w zastraszającym tempie, tutaj w w gdańskim Wrzeszczu nastąpiło niecodzienne zjawisko. Otóż, od roku, działa przy dobrze zaopatrzonym sklepie z produktami ukraińskimi, klasyczna kufloteka, w której m.in....
      2024-03-16, 21:12
    • Petitpierre
      23-25.07.2021, Rzeszów, V Rzeszowski Festiwal Piwa
      Petitpierre
      Mogło dojść do tego, że go w ogóle nie będzie, więc nawet jak opóźniony, dobrze, że udało się zorganizować. 14 browarów, bardzo duży wybór piw, w myśl zasady "dla każdego coś miłego", wydzielona strefa festiwalowa, ze stołami, krzesłami, wszystko git. Ponieważ dużo...
      2021-07-24, 08:50
    • Cooper
      Cooper - 26 kapsli zagranicznych ID
      Cooper
      Spuchłem.
      Większość rozkminiłem sam bez problemu. Te które zostały ale miały w miare orginalne napisy prawie wszystkie zidentyfikowałem oszukiwarką. Pozostały te przypadki cięższe. Z nich co prawda kilka podejrzewam skąd pochodzą np lew to być może Sri Lanka, OB chyba Chiny bo...
      2020-04-20, 16:03
    • sibarh
      Klinskij Pivokombinat (Sun-InBev), Klinskoje Arriwa
      sibarh
      Butelka 0,5 litra, alkohol 4,5 %, eks. 11, kapsel firmowy browaru odkręcany
      Kolor - złocisty, klarowny
      Piana - drobna, średnio wysoka, nietrwała
      Zapach - lekki słodko-owocowy
      Gaz - okey
      Smak - lekki słód, lekki chmiel, lekkie aromaty kwaskowato-owocowe, średnia...
      2012-07-28, 17:09
    • maryhh
      Klinskij Piwokombinat, Klinskoje Swietłoje
      maryhh
      "КЛИНСКОЕ"
      Piwo jasne (chyba z Moskwy)
      Alkohol - 4,5%
      Ekstrakt - 11%
      Piana - krótka, niezbyt gęsta.
      Zapach - hmmmm coś mlecznego i nieprzyjemnego w tym było.
      Trudno mi określić co było nie tak w smaku więc zmyślał nie będę.
      Słabe trzy.
      2002-03-21, 08:34
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...