Marksovskij, Bogemia Ale

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Marksovskij, Bogemia Ale

ОАО "Марксовский Пивзавод ", Маркс
    browar w mieście Marks
    12% ekstraktu, 4,1% alkoholu

Kolor brązowo-mahoniowy, przejrzyste, piana gruba, czapowata, mocno beżowa, w zapachu dominuje owocowa-gorzka słodycz połączona z lekkim kawowym posmakiem; w smaku to samo co i w zapachu, samo piwo jest treściwe, pełne do tego w tle lekka słodycz połączona z goryczką; gaz bez zarzutu, bardzo ładna etykietka.

Ogólnie bardo dobry rosyjski ale, mogę śmiało polecić
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • Hrustgurd
    Porucznik Browarny Tester
    • 2007.05
    • 431

Mnie męczą ciezkie watplowosci po powodzie gornej fermentacji tego piwa. Nigdzie nie znalazl informacji. Warza po zamowieniu od "Dallas 2002" (Saratow) jeszcze 2 piwa - Classic i Lager.

Piana: jak kolor etykiety, nieco zolty
    Kolor: polciemny, miedziany
    Zapach: przypomina pomaranczowy sok, czuje sie karmiel. Kwaskowo pomaranczowy zapach.
    Smak: smak rodzinkow, z goryczka. Suche z podpalonym slodem. Chmielu dodali dosc. Niewiele lepszej niz wczesniej.
    Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• Javox
      Gościszewo, Krzyżackie Ogrody
      Javox
      Piwo białe z tymiankiem cytrynowym.
      Ekstrakt 12*, alko 4.6%
      Chmiel: Hallertau Blanc
      W składzie między innymi: tymianek cytrynowy, kolendra, skórka gorzkiej pomarańczowy Curacao.

Piana - więcej na początku potem pełna grubsza warstewka.
      Lacing - nie za dużo....
      2024-07-12, 18:17
    • Javox
      Magic Rock, Precognition
      Javox
      Hazy IPA z alko 6.5%
      Chmiel: HBC 438, Yellow Sub, Ekuanot

Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
      Lacing - trochę było.
      Barwa - zamglony, jasny żółto pomarańczowy.
      Gaz - średni.
      Aromat - cytrusy i pomarańczowy.
      Smak - dość słodko,...
      2024-04-10, 18:01
    • kaczka116
      Błonie, [Inne Beczki] Pomarańczowy
      kaczka116
      Piwo gotowe do oceny
      2019-05-02, 16:43
    • grzeber
      Mołdawia, Ghindești, Str.Fabricii 1, Rockscor
      grzeber
      Dzisiejszy wpis to jeden z dziwniejszych browarów jakie kiedykolwiek odwiedziłem. Nowoczesny i obszerny kompleks browaru, wraz z restauracją, położony jest prowincji niemal na z dala od wszystkiego. Ghindești, liczące ok. 1650 mieszkańców (za Wikipedią), to jedno z najmniejszych miast w kraju....
      2025-01-25, 16:56
    • bastion
      Łotwa. Liepaja. Pasta Iela 1-2N, Vecais Taizel's.
      bastion
      Na pewno Lipawa ( bo tak brzmi polska nazwa tego miasta) zasługuje na nieco więcej niż pospieszne przemykanie z parasolem w ręce przez uliczki, jak to miało miejsce w moim przypadku. Niestety trafiłem na mały armagedon pogodowy i musiałem bardzo zawęzić tamtejsze peregrynacje. Z drugiej strony...
      2025-01-10, 21:09
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...