Efes (Piwowarnia Moskwa), Biełyj Miedwied w Rozliw

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Hrustgurd
    Porucznik Browarny Tester
    • 2007.05
    • 431

Efes (Piwowarnia Moskwa), Biełyj Miedwied w Rozliw

Biełyj Miedwied W Rozliw - alk. 5%, ekst. 12%.

Piana: wielka, ale nie gesta
    Kolor: zlocisty, jaskrawy
    Zapach: wedzona ryba albo prosto ryba, nieco slodu.
    Smak: prozny smak z widocznej gestosciu i z aluzja na chmielowa gorycz.
    Attached Files
  • zgoda
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.05
    • 3516

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Hrustgurd Wyświetlenie odpowiedzi
    Zapach: wedzona ryba albo prosto ryba, nieco slodu.
    Piłem piwo które smakowało śledziami (Rybnicki Full) - ale żeby pachniało rybą... To ciekawostka. A przyjemny był ten zapach?
    Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• Hrustgurd
      • 2007.05
      • 431

oczywiscie ze nie przyjemny! mam nadzieje ze to bylo tylko w mojej butelce (miejsce przechowywania albo cos takiego). Nie jadl do picia wedzone rybe.
      Nie moge kupic znowu, bo czekaja na mnie okolo 20 innych piw. Och... zapomnial juz calkiem o kapslach z tym polowaniem na piwo

Comment

• wrednyhawran
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2010.07
        • 1784

Nieprzyjemne piwo. Zapach nijaki, praktycznie niewyczuwalny - słodowo-kukurydziano-warzywny. Podobnie ze smakiem - słodki, ewidentnie słodowy z domieszką mdłego posmaku gotowanych warzyw, wszystko ciężkie niesmaczne i bez krzty goryczki. Nie polecam.
        Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
        Małe Piwko Blog
        Małe Piwko Blog na facebooku
        Domowy Browar Demon

Comment

• wpadzio
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼🍼
          • 2011.06
          • 2655

Na pierwszy rzut oka piwo ma poprawną, złocistą barwę i bardzo czapiastą i sztywną pianę.
          Zapach jest jednak faktycznie dość specyficzny. W ogóle nie piwny. Zero chmielu i słodów. Ja mam zupełnie serio skojarzenia z sernikiem waniliowym (sic!)
          W smaku też niestety nie mieści się w kanonach piwnych. Drewniany posmak, z kukurydzianą podbudową. Dziwna goryczka, jakby wkład chmielowy przelać kilka razy wrzątkiem po gotowanej kapuście kiszonej...
          Wysycenie prawidłowe. Opakowanie oryginalne. Kapsel odkręcany.
          Oj okropne to piwo, zresztą któreś kolejne z rosyjskiego Efesa o podobnym typie smakowym. Czego oni tam używają do produkcji, do diaska?
          Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
          Serviatus status brevis est
          3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Comment

• Hrustgurd
            • 2007.05
            • 431

teraz mozecie odczuwac to jak tutaj z piwem w zwyklych sklepach. i co nowosc to jakas nie warta woda ze smakiem jakiegos smaku.

Comment

• CyboRKg
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2010.04
              • 594

Dlaczego w bialym szkle?? Butelka ciekawa, kapsel odkrecany.
              Zawartosc niestety ponizej oczekiwan... Smak zbozowy z domieszka czegos dziwnego slodkiego - jakies cukierki lub kukurydza (?) Wodniste - ale byc moze zbyt dlugo stalo na mrozie...
              "Jedno pivo ne vadi!"
              "Kupuje tylko w polskich sklepach!"

Comment

• ender140
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2010.11
                • 107

Teraz jest w białej pękatej. Kupione za ok 4 złote. Piękna butelka, ale do piwa nie wrócę. Żadnych szczególnych walorów smakowych. Szybko gaz ulatuje, pod koniec smakowało jak wczorajsze, mimo, że piłem dość szybko.

Comment

• Sokół83
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.12
                  • 1598

Jedno z najgorszych piw jakie piłem ostatnio. Zapachu nie wyczułem. Smak znikomy i mdły. Tyle mogę napisać o tym piwie. Kompletnie bezsmakowy napitek przy którym nawet "nasze najlepsze" to ambrozja
                  Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• DonZ
                    • 2013.03
                    • 303

Efes (Piwowarnia Moskwa), Beliy Medved v Rozliv

Niestety z radzieckim u mnie na bakier ale chyba udało mi się znaleźć to samo piwo na ratebeer, choć zdjęcie tam przedstawione jest inne.

Ekstrakt: 12% Alc. 4,9%

Piana: Niewysoka, dziurawa, szybko znika, generalnie to co w naszych eurolagerach...
                    Kolor: Klarowne, koloru złotego. W piwie jeszcze pływają jakieś drobne farfocle.
                    Zapach: Czysty aromat słodowy, z lekką nutą miodową. Po przelaniu do szkła jeszcze więcej miodu z odrobiną DMS i nie jest to lagerowa kukurydza.
                    Smak: Słodkie, słodowe z nutami utlenionego piwa, bez goryczki, bez ciała. Wysycenie niewielkie, za to piwo bardzo pijalne, mimo że jest słabe to szybko znika.

Słabe, ale mam to piję
                    Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2014-04-03, 15:39.

Comment

• koorchuck
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2011.09
                      • 14

Chyba nowa butelka. Zakupione w Tesco.
                      Attached Files

Comment

• WojciechT
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2012.09
                        • 2546

Piłem to jakoś miesiąc temu z 2-litrowego PETa. Było bardzo, bardzo średnie, utlenione i w smaku przypominało słodkawą wodę. Błe.

Comment

• michael50
                          • 2013.06
                          • 325

Zaiste, dziwny to trunek. Sprezentował mi go na Gwiazdkę szwagier i jeszcze się gdzieś uchował... Jakieś mało piwne te piwo mi się wydało, chyba przede wszystkim z racji niepiwnego smaku, a bardziej... no, właśnie, nawet nie wiem jak ten smak określić. Alkoholu nie czuć praktycznie w ogóle, podobnie z goryczką. Z drugiej strony na pewno nie mogę powiedzieć, że Niedźwiedź był rozwodniony...
                          Zagadka!
                          Ostatnia zmiana dokonana przez michael50; 2014-06-26, 12:38.

Comment

• marek_____
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2004.07
                            • 35

W butelce wyglądało bardzo atrakcyjnie, ale to niestety wszystko, co mogę o nim powiedzieć dobrego. Bardzo dziwny zapach, coś jakby pochodna miodowego, ale takiego sztucznego i starawego. Typowych aromatów piwnych praktycznie brak. W smaku jeszcze gorzej, do wspomnianej "dziwnej miodowości" dochodził kwasek i coś w rodzaju takiej nieprzyjemnej "szmaty". Goryczka wyczuwalna lekko, ale taka cierpko-koncernowa. Niestety, ale miałem problem dopić je do końca.

Comment

Przetwarzanie...
                            X