Pivnoj Dom INTER, Svetłoje Filtrovannoje

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Pivnoj Dom INTER, Svetłoje Filtrovannoje

Browar restauracyjny, Moskwa, nie znam parametrów piwa.
    W sumie mogę smakowo opisac to samo co w wersji niefiltrowanej czyli typowy pils z goryczkowo-chmielowym akcentem. Podobnie jak i wześniejsza pita przeze mnie wersja - zbyt mocno nagazowane oraz zbyt wysoka wodnistość. Wpytpie bez specjalnych ochów.
    cena podobna: 0,33/0,5/1l. - 115/150/270 rubli czyli 11,50/15/27 zł
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Related Topics

Collapse

• becik
    Pivnoj Dom INTER, Svetłoje Niefiltrovannoje
    becik
    Browar restauracyjny, Moskwa, nie znam parametrów piwa.
    Miałem duże problemy by odróżnić, któe jest filtrowane, a które nie gdyz wyglądały identycznie, niefiltrowane ciut metniejsze.
    Barwa złocista, zbyt mocno nagazowane, piana szybko opadała. W smaku dominująca goryczka z...
    2012-02-16, 11:30
  • Prusak
    Brokreacja, Bro lager
    Prusak
    Szukałem, szukałem i nie znalazłem. Pisownia nazwy taka ponieważ na puszce Bro widnieje oddzielnie, ale bez kreski.
    A: 4, 5% obj.
    E: brak
    Jak na niefiltrowane tylko lekkie, ledwo dostrzegalne przymglenie jasnożółtej tonacji.
    W zapachu nuty ziołowo-chmielowe.
    PIana...
    2025-01-04, 18:50
  • darekd
    Kaiser Bräu, Veldensteiner Kräusen Helles
    darekd
    Duży browar z bawarskiej Środkowej Frankonii.

Kräusen powstaje gdy do już gotowego piwa dodajemy młode jeszcze fermentujące piwo do dalszego dojrzewania w zbiorniku.
    Jest niefiltrowane

11,6% ekstr.
    5,1% alk.

https://www.veldensteiner.de/kraeusen-he...
    2024-12-16, 22:49
  • becik
    Rosja, Moskwa, Szipiłowskaja 28a, Pivnoj Dom Inter
    becik
    Пивной Дом Интер, Шипиловская ул., 28а.

Browar restauracyjny załozony w 2007 roku na południu, na dalekim południu miasta. Najbliżej do niego można podjechać metrem, stacja Domodedovskaja.
    Browar znajduje się w hotelu Inter i jest to po prostu...
    2012-02-17, 09:47
  • e-prezes
    Grodzisk, Modern Grodziskie
    e-prezes
    Było już "a la grodziskie", "quasi grodziskie", "w stylu grodziskie", "grodziskie 2.0", "hoppy grodziskie" a nawet grodziskie, które nie smakowało jak grodziskie. Cóż przyszła pora na wersję "modern". Czym ten modern typ się wyróżnia..?...
    2024-04-18, 07:24
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...