Tinkoff Moskwa, Biełoje/Pszenicznoje

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Tinkoff Moskwa, Biełoje/Pszenicznoje

Browar restauracyjny, oddział w Moskwie
    Piwo nazywane Białym lub Pszenicznym.
    Mętne, żółte, piana dość skromna, szybko opada. Gęste, treściwe, mocno słodowe, dobrze wyczuwalne leciutkie chlebowe nuty. Bardzo dobrze nagazowane.
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Related Topics

Collapse

• kruger_nr1
    Abdysz-Ata, Urban 312 Pszenicznoje
    kruger_nr1
    Jedno z najciekawszych piw koncernowych w Kirgistanie. Bardzo smaczna pszenica dostępna w butelkach pet 1 litr. W Biszkeku w pubie o swojsko brzmiącej nazwie Pinta- choć oczywiście nic z naszą Pintą wspólnego nie ma- udało mi się również skosztować tego piwa w wersji lanej niefiltrowanej,...
    2023-11-19, 14:24
  • e-prezes
    Rosja, Moskwa, Abelmanowskaja 4a, 1516 Pub & Brewery
    e-prezes
    Data jest znacząca i odnosi się do wydarzeń wojny polsko-rosyjskiej, ale odstawiając historię i politykę nie żałuję, że wpadłem. Smaczny stout, którego wersję butelkową już piłem, ale naprawdę bardzo dobry RiS Double Swan dojrzewany w beczce, którego dostałem próbkę. Imperial Porter...
    2019-06-29, 18:43
  • e-prezes
    Rosja, Moskwa, Niżnyj Susalnyj pereułok 5, Poet Brewery & bar
    e-prezes
    O ile opisywany przeze mnie Jawspot ma swój klimat to jednak nie przebije Tego. Jest to browar rzemieślniczy z taproomem w otoczeniu książek. Znani rosyjscy autorzy i znane pozycje światowej klasyki w przekładzie. Jest może ciut za głośno by czytać, Ale może to późno popołudniowa pora...
    2019-06-29, 18:29
  • e-prezes
    Rosja, Moskwa, Mikołajska 25, Jawspot
    e-prezes
    Jeden z firmowych punktów degustacji browaru Jaws - tap roomów znaczy się. Ten akurat ma dobrą lokalizację blisko centrum i z racji, że znajduje się na ostatnim piętrze centrum handlowego roztacza się piękny widok na Łubiankę. Co to jest nie muszę chyba dodawać.

20 kranów...
    2019-06-29, 14:16
  • wpadzio
    Trehsosenskij, Trehsosenskoje Pszenicznoje
    wpadzio
    Chciałoby się powiedzieć - lato, słoneczko, warto sięgnąć po jakieś orzeźwienie. A może jakaś pszenica? W sumie piwo idealne na taką aurę... Zaraz, zaraz, na jaką znów aurę? Przecież leje któryś dzień z rzędu...
    No ale piwo już wyciągnąłem... Trudno. Oceniam niezależnie...
    2018-07-14, 11:51
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...