SabMiller, Zwei Meister Wienskoje

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kolesław
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 1130

    SabMiller, Zwei Meister Wienskoje

    Ekstrakt 10 %, alk. 4,1 % obj.
    Słód użyty do tego piwa wyrabiany jest z rosyjskiego jęczmienia, który wyrósł w Centralno-Czarnoziemnym regionie ekonomicznym ( w oryginale "Черноземье" - obwody: biełgorodzki, kurski, lipiecki, tambowski, woroneski). Tak stoi na kontretykiecie.
    Zapachu prawie nie ma. Rachityczny słód.
    Piana średnia. Gaz na początku średni, ale zaraz rośnie w ustach (za bardzo) i podszczypuje.
    Kolor to jasny, złotawy bursztyn.
    Smak słodowo-chlebowy z kwaskiem od perlącego się gazu i umiarkowaną, choć przez chwilę wyraźną goryczką chmielową. Posmaku też jakby nie było.
    Coś tak trochę wiedeńskim trąci. Jakby wiedeńskie light, jednak jak na 10-tkę to satysfakcjonująco treściwe. Sesyjne.
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    #2
    Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

    Comment

    • DariuszSawicki
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2012.08
      • 2869

      #3
      Smaczne, lekkie piwo. Dawno nic tak dobrego z Rosji nie piłem.
      Kolor ciemnozłoty. Zapach wyraźny, słodowy, ziołowy.
      W smaku pełna gama: lekki kwasek, goryczka, wyraźna chlebowość i słody.
      Bardzo pijalne i jak na te parametry bardzo treściwe.
      Ładna etykieta. Oprócz napisu Zwei Meister, dosłownie wszystko inne jest po rosyjsku.
      Z pewnością do powtórzenia

      Comment

      Przetwarzanie...
      X