Ekstrakt 10 %, alk. 4,1 % obj.
Słód użyty do tego piwa wyrabiany jest z rosyjskiego jęczmienia, który wyrósł w Centralno-Czarnoziemnym regionie ekonomicznym ( w oryginale "Черноземье" - obwody: biełgorodzki, kurski, lipiecki, tambowski, woroneski). Tak stoi na kontretykiecie.
Zapachu prawie nie ma. Rachityczny słód.
Piana średnia. Gaz na początku średni, ale zaraz rośnie w ustach (za bardzo) i podszczypuje.
Kolor to jasny, złotawy bursztyn.
Smak słodowo-chlebowy z kwaskiem od perlącego się gazu i umiarkowaną, choć przez chwilę wyraźną goryczką chmielową. Posmaku też jakby nie było.
Coś tak trochę wiedeńskim trąci. Jakby wiedeńskie light, jednak jak na 10-tkę to satysfakcjonująco treściwe. Sesyjne.
Słód użyty do tego piwa wyrabiany jest z rosyjskiego jęczmienia, który wyrósł w Centralno-Czarnoziemnym regionie ekonomicznym ( w oryginale "Черноземье" - obwody: biełgorodzki, kurski, lipiecki, tambowski, woroneski). Tak stoi na kontretykiecie.
Zapachu prawie nie ma. Rachityczny słód.
Piana średnia. Gaz na początku średni, ale zaraz rośnie w ustach (za bardzo) i podszczypuje.
Kolor to jasny, złotawy bursztyn.
Smak słodowo-chlebowy z kwaskiem od perlącego się gazu i umiarkowaną, choć przez chwilę wyraźną goryczką chmielową. Posmaku też jakby nie było.
Coś tak trochę wiedeńskim trąci. Jakby wiedeńskie light, jednak jak na 10-tkę to satysfakcjonująco treściwe. Sesyjne.
Comment