Piwo produkowane przez Brau Union Romania S.A.
ekstrakt 11,5 %
alkohol 5 %
Kolejne rumuńskie piwo po Skolu, które dane mi było skosztować. Szczerze mówiąc, to tylko jedno określenie dobrze określa to piwo:
- kiepścizna
Kolor: Jasno złoty - jeszcze ujdzie przy takim ekstrakcie ale jest na granicy przyzwoitości.
Piana: dość długo utrzymuje się dywanik.
Zapach: wodnistochmielowy, obrażający dla piwosza
Smak: solidna goryczka i... ...i tyle
Nagazowanie: zbyt duże pęcherzyki, równomierny do końca, w ustach przyjemne ale pozostaje ciężko na żołądku i wraca z powrotem do jamy ustnej
Opakowanie: puszka jak na zdjęciu, podobna jak w przypadku Skola; brak w informacjach browaru, który to piwo warzy, musiałem w internecie pogrzebać za tym.
Piwo na 3 ...piana i kolor nie pomogą, kiedy piwo ma kiepski smak...
Polecam natomiast fanom polskiego Heinekena i Carlsberga
ekstrakt 11,5 %
alkohol 5 %
Kolejne rumuńskie piwo po Skolu, które dane mi było skosztować. Szczerze mówiąc, to tylko jedno określenie dobrze określa to piwo:
- kiepścizna
Kolor: Jasno złoty - jeszcze ujdzie przy takim ekstrakcie ale jest na granicy przyzwoitości.
Piana: dość długo utrzymuje się dywanik.
Zapach: wodnistochmielowy, obrażający dla piwosza
Smak: solidna goryczka i... ...i tyle
Nagazowanie: zbyt duże pęcherzyki, równomierny do końca, w ustach przyjemne ale pozostaje ciężko na żołądku i wraca z powrotem do jamy ustnej
Opakowanie: puszka jak na zdjęciu, podobna jak w przypadku Skola; brak w informacjach browaru, który to piwo warzy, musiałem w internecie pogrzebać za tym.
Piwo na 3 ...piana i kolor nie pomogą, kiedy piwo ma kiepski smak...
Polecam natomiast fanom polskiego Heinekena i Carlsberga
Comment