Ursus, Azuga

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • baklazanek
    † 2014 Piwosz w Raju
    • 2001.08
    • 3562

Ursus, Azuga

Piwo o zawartości 9,8 % ekstraktu oraz 4,2 procenta alkoholu. Dane te zasugerowały mi czego mogę się spodziewać, niestety przewidywania okazały się prawdą. Pierwszy kontakt był jednak obiecujący, słodowy zapach i goryczkowy posmak przyzwoitego pilsa. Piana niczego sobie, dopiero po kilkudziesięciu sekundach zaczynały robić się dziury. Z każdym jednak łykiem stawało się coraz bardziej wodniste i pozbawione początkowych nutek.
    Kapsel prosty ale przynajmniej dedykowany, natomiast etykieta trochę w klimatach początku lat 90.
    Ogólnie piwo do wypicia ale zdecydowanie nie do powtórki. Moja ocena to 2+.
    Attached Files
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Piwo produkowane przez browar Ursusa w Bukareszcie.
    Pełne, dość treściwe, piana dośc długo sie utrzymywała, lekka goryczka, przyjemne nachmielenie, gaz bez zarzutu.
    jak dla mnie dobre piwo
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

Related Topics

Collapse

• e-prezes
      Ursus, Azuga Nefiltrată Weissbier
      e-prezes
      Nazwa Azuga nawiązuje do dawnej marki (browaru w Azudze), którą pośrednio SABMiller kupił rękami miejscowego molocha - Ursusa w 2009 roku i zamknął po kilku miesiącach. Fizycznie pozbył się browaru w 2014 wyburzając go kompletnie. Zresztą Ursus a wlaściwie SABMiller ma kilka działających...
      2023-01-30, 13:03
    • wpadzio
      Ursus, Ursus Retro
      wpadzio
      Jeszcze nie tak dawno SABMiller, a teraz Asahi. Największy browar w Rumunii zmienił barwy klubowe i pojawiają się nowe produkty. Choćby Ursus Retro, wprowadzony do sprzedaży na początku 2018 roku. Ma nawiązywać symboliką do przełomu lat 80-tych i 90-tych. Co ciekawe, piwo zdobyło srebrny...
      2019-07-25, 14:59
    • kaczka116
      Zarzecze, [Solipiwko] Disco Ursus
      kaczka116
      Piwo gotowe do oceny
      2019-05-08, 16:15
    • darekd
      Mount Saint Bernard Abbey, Tynt Meadow
      darekd
      Jedyny klasztor trapistów w Anglii i jedyny browar trapistów w Wielkiej Brytanii!

Opactwo założone w 1835 i prawdopodobnie mnisi warzyli tam piwo w XIX w. Jednak współczesny browar pierwszą warkę wypuścił w 2018 r. (wcześniej mnisi prowadzili mleczarnię). Do lata 2019 r. wyprodukowano
      ...
      2023-02-07, 23:16
    • New-Q
      Oddam butelki- Warszawa (Ursus)
      New-Q
      Jak w temacie. 20 butelek czeka na nowego właściciela.
      12x brązowa z zapięciem kabłąkowym (Browar Staropolski).
      8x brązowa na kapsel (0,5)- Mieszanka jedna po porterze z Żywca, parę z browaru Perun, kilka ze Staropolskiego.
      Butelki opłukane, większość ma pościągane...
      2016-06-21, 16:23
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...