Imex, Ritterburg

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Imex, Ritterburg

Alk 4,6%, ekstrakt 8%, Browar w Satu Mare
    Jasne, wodniste, mocno nagazowane. Piana prawie nie istnieje, po niecałej minucie nic już na piwie nie było. Zapach i smak to połączenie plastiku wraz z lekkim myszowatym posmakiem. Jak dla mnie piwo było nie do picia. Niestety, wylałem je.
    Browar produkuje jedynie 3 gatunki piwa w PET. Jak smakują dwa pozostałe nie wiem, zastały nabyte przez naszych forumowych piwoszy. Mam nadzieję, że tamte dwa pozostałe smakują zdecydowanie lepiej....
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • zgroza
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2008.03
    • 3607

4,6% to oni z 8 Plato chyba nie wyciągnęli?
    Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

Related Topics

Collapse

• pebejot
      Mołdawia, Kiszyniów, Stefan cel Mare si Sfant Boulevard 71, Keller Holz
      pebejot
      Kolejny minibrowar o olbrzymim potencjale, otwarty w 2021 roku.
      Firmowy lokal mieści się na najbardziej reprezentacyjnej ulicy w Kiszyniowie w odległości 2 km od dworca kolejowego.
      Po przekroczeniu progu poczułem jak bije we mnie atmosfera niedoskonałości samego siebie.
      Jest...
      2024-01-06, 21:27
    • pebejot
      Mołdawia, Kiszyniów, Strada Stefan Cel Mare 182, Lake House Brewpub
      pebejot
      Mołdawia to wciąż jeden z najbiedniejszych europejskich krajów o mocno niestabilnej sytuacji geopolitycznej.
      Niemniej jednak mołdawska stolica powoli zmienia się. Jej modernistyczne, betonowe oblicze nabiera bardziej europejskiego kształtu.
      Powstają nowoczesne osiedla mieszkaniowe,...
      2024-01-05, 23:11
    • heckler
      Czechy, Zdiby-Přemyšlení, U Továrny 1, Zdibský pivovar
      heckler
      Zdiby to gminna wieś w powiecie Praga Wschód. Od 1.10.2021 zostały tam przywrócone tradycje warzenia piwa. Obecny browar wraz z restauracją powstał w starej kotłowni.
      Budynek ładnie wyremontowano, a smaczku dodaje wysoki komin, który góruje nad browarem.
      Przed lokalem znajduje...
      2023-11-10, 10:49
    • dadek
      Belgia, Bruksela, Rue Dieudonné Lefèvre 4, La Source
      dadek
      Na koniec pobytu w Belgii opuściliśmy gościnną Flandrię i na ostatnie 3 dni przenieśliśmy się do Brukseli. Koledzy z Holandii nas ostrzegali, że tam już nie będzie tak lekko językowo jak chociażby w Leuven odległym o 18 minut jazdy pociągiem od stolicy. We Flandrii, czyli północnej...
      2024-10-14, 01:47
    • dadek
      Rumunia, Timişoara, Strada Gheorghe Doja 12, Mayerhoff Brauerei
      dadek
      Pomimo szumnej nazwy zawiedzie się ten kto spodziewa się znaleźć tu browar. To po prostu nieduża knajpka w narożu starej stylowej kamienicy w odległości kilku minut jazdy tramwajem (3 przystanki) z głównego dworca kolejowego Timişoara Nord.
      Knajpka mieści zaledwie 5 niedużych stolików,...
      2023-11-01, 19:58
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...