Titanbräu, Bionda/Pils

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • fuliano
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2010.07
    • 1835

    Titanbräu, Bionda/Pils

    Browar Rzemieślniczy San Marino "Titanbräu" ma swoją siedzibę w Serravalle, ul. Cardio 20
    Braciszek będąc na objazdówce po Włochach trafił akurat na Pilsa o zaw. alk. 4,9% który właśnie po tej dlugiej wyprawie trafia do mojego gardełka

    Kolor: złoty, mętny najwyraźniej piwko niefiltrowane jest
    Piana: bialutka, drobnoziarnista, błyskawicznie znika, ledwo załapała się do zdjęcia
    Zapach: leciutki słodowo-chmielowy
    Smak: na początku lekko słodowy, dopiero potem do glosu dochodzi delikatna taka piwniczna goryczka. Coś tak jakby beczką mi tu leciało. Na końcu wybijają się owoce.
    Wysycenie: spore, wystarczające, ale drobne. Utrzymuje poziom do końca.
    Opakowanie: ładna brązowa grawerowana buteleczka. Kapsel dedykowany, etykieta prosta, ale wyrazista i charkterystyczna. Na kontrze skład, miejsce produkcji i krótki opis piwa

    Adres do tworzonej strony browaru: http://www.titanbrau.com/
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23925

    #2
    W pierwszej chwili zdumiała mnie nazwa, bo sugerowała że jakiś bawarski rozpustnik nazwał browar Tittenbräu
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

    Comment

    • fuliano
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2010.07
      • 1835

      #3
      a o to fotka pilsa
      Attached Files
      Last edited by fuliano; 2011-07-27, 17:57.

      Comment

      • Noriusz81
        Porucznik Browarny Tester
        • 2008.11
        • 388

        #4
        Kolorystyka jak na zdjęciu powyżej, szczegóły etykiety trochę inne (nie ma mowy o pilsie, jest jedynie napis - BIONDA), pozostałe parametry takie same, sądząc po opisie - to jest to samo piwo.
        Proponowane temp. serwowania: 6 - 8 st. Celsjusza.
        Wg informacji na kontrze - piwo niefiltrowane, niepasteryzowane i bez konserwantów (data spożycia do sierpnia 2012)...

        Kolor - mętny ciemnozłoty;
        Zapach - słodowy, jakby lekko drożdżowy;
        Piana - po przelaniu wysoka, po chwili opada, po kilku łykach pozostawia jednak gdzieniegdzie miłe dla oka ślady;
        Smak - w pierwszej chwili nienachalna gorycz, lekko kwaskowy, potem wyczuwalne niemalże jedynie nuty słodowe (jęczmienne);
        Wysycenie - na początku dość wysokie, potem "zelżało"
        Opakowanie - butelka piękna, etykieta + kontra: gustowne, trójkolorowe

        Ogółem - fajne treściwe a jednocześnie pijalne piwo.
        Attached Files
        Liczba wypitych rodzajów piw: 4688 ze 190 krajów
        Liczba kapsli z piw, które wypiłem:
        2286 ze 162 krajów
        Noriuszowe piwa - zdobyte kraje

        Comment

        Przetwarzanie...
        X