Bardzo dobre piwko produkowane przez PIVAR CELAREVO należący do grupy Carlsberg . Piwo jasne o delikatnym smaku klasy Premium ekstrakt 11.5% gorąco polecam piwo pierwsza klasa jak dla mnie najlepsze na rynku
Potwierdzam opinie poprzednika, bardzo dobre piwo i jedno z lepszych na rynku.
alk 4,9, ekstr 11,5
kolor - jasnozłocisty
piana - drobna, biała, zybko opada, osadza się na szkle
zapach - delikatny, chmielowy
smak - w smaku na pierwszy plan przebija się treściwa goryczka, poza tym mocny chmielowy posmak, pełne w smaku
gaz - bez zarzutu
opakowanie - butelki brązowe 0.5 i 0.33l, ładne etykiety, formowe kapsle oraz pety
Attached Files
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Browar powstał w 2017 roku w portowej dzielnicy Eilandje poprzetykanej dokami i kanałami, od wschodniej strony przyległej do rzeki Schelde. Dojechać można tu tramwajem nr 24. Browar zainstalowano w dość sporym starym budynku z czerwonej cegły pełniącym zapewne niegdyś rolę portowego magazynu....
Skoro już byliśmy w Zakopanem to oprócz browaru Gwarno trzeba było odwiedzić i drugi niedawno powstały, jakim jest Pstrąg Górski. Mieści się u dołu osławionego zakopiańskiego deptaka, i jest kolejnym browarem restauracyjnym właściciela Watry znajdującej się z przeciwnym, górnym końcu...
Bischberg leży 5 km na północny zachód od Bambergu (autobusem z dworca DB około 15 min.), a browar w samym centrum miejscowości w starych budynkach przy głównej ulicy. Rodzina Schumann będąca właścicielami, chwali się że piwo warzy się tu już od 1587 roku, a obecnie pracuje tu piąte...
Comment