Kasina, Svetlo

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Kasina, Svetlo

Browar restauracyjny w Belgradzie w hotelu Kasina.
    kolor - slomiany, metne
    piana - gęsta, zwarta, mozna brać łyżką jak śmietankę, osadza się na szkle, drobne pęcherze, biała
    zapach - leciutki aromat chmielowy
    smak - pełne w smaku, goryczkowe z deliktnymi owocowymi nutkami, goryczka przyjemnie osadza się na języku pozostawiając miłe oświeżające wrażenie
    gaz - bez zarzutu
    opakowanie - samo pomieszczenie czyli sala wygląda jak stołówka z czasów komuny, brak wafli, nie widać urządzeń do warzenia, mają firmowe szkło ale podają piwo na przemian w szkle firmowym jak i no name

Jak dla mnie ten produkt jest doskonały.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

svetlo piwo z Kasiny jest tu:
    Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2006-05-02, 16:21.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

Related Topics

Collapse

• Prusak
      Brokreacja, Bro lager
      Prusak
      Szukałem, szukałem i nie znalazłem. Pisownia nazwy taka ponieważ na puszce Bro widnieje oddzielnie, ale bez kreski.
      A: 4, 5% obj.
      E: brak
      Jak na niefiltrowane tylko lekkie, ledwo dostrzegalne przymglenie jasnożółtej tonacji.
      W zapachu nuty ziołowo-chmielowe.
      PIana...
      2025-01-04, 18:50
    • Prusak
      Duvel Moortgat, Vedett Extra Pilsner
      Prusak
      Alk. 5, 2%
      W zapachu mineralność i szorstko-chmielowe nuty.
      Piana bardzo obfita, gęsta, lekko kremowa, osadza malutkie czapki na szkle i utrzymuje się nad obrączką w lekkim kożuszku.
      Kolor jaśnożołty, klarowne.
      W smaku dominacja wyrazistej goryczki, właśnie z szorstkimi...
      2025-01-02, 17:14
    • Prusak
      Sulewski, Nowoczesny Pils
      Prusak
      Parametry: E: 12 % wag, Alk: 4, 9 % vol.
      Ciekawe.
      Hoho, tego się nie spodziewałem po "nowoczesnym" pilsie. W składzie Halleratuer, Lubelski, Simcoe, Sybilla.
      Jaki efekt? Goryczka intesywna, ale w zapachu i smaku towarzyszy jej wyraźne masło. Czułem cały czas jakbym...
      2024-11-21, 23:04
    • Prusak
      Miejski Browar Stargard, Stout
      Prusak
      E: 12, 5%
      A: 4, 7%
      Firmowy kapsel, butelka jak na fotce, na kontrze "skala" na której umieszczono parametry: słodowość, goryczka i - Bóg raczy wiedzieć, co to jest i w jakich jednostkach się to mierzy - pijalność.
      Piwo o barwie ciemnego brązu do czerni, kolor nieprzejrzysty,...
      2024-09-09, 18:14
    • pebejot
      Austria, Graz, Weblinger Str. 10, Sudhaus Brauerei & Restaurant
      pebejot
      Chyba pierwszy browar restauracyjny w stolicy Styrii, otwarty w 2018 roku.
      Obiekt zlokalizowany jest z dala od centrum Grazu w okolicy centrów handlowych.
      250 metrów od browaru znajduje się stacja kolejowa Graz Webling, skąd odjeżdżają pociągi podmiejskie prywatnego operatora GKB...
      2024-06-06, 10:51
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...