Krugher & Brent, Extra Stout

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

    Krugher & Brent, Extra Stout

    Chyba pierwszy prywarny browar w Serbii powstały w 1991 roku. Miejscowość Ritisevo.
    Kolor - brunatno szaro czarny, prawie nieprzejrzysty
    Zapach - czuć mocną palonośc w raz z letkimi owocowymi nutkami
    Smak - bardzo wytrawny, tak jak i w zapachu czuć mocną paloność, prawie, że gorzką wraz z owocowym posmakiem
    piana - ciemnobeżowa, badzo szybko opada, drobna, nie osadza się na szkle
    qaz - bez zarzutu
    opakowanie - brązowa butelka, sliczna etykieta, firmowy kapsel

    alk. 5%, ekstr 12%
    Attached Files
    Last edited by becik; 2006-05-01, 09:30.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

    #2
    kapsel
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

    Comment

    • dryx
      † 1966-2017 Piwosz w Raju
      • 2002.04
      • 1735

      #3
      Alkohol nadal 5 %, ekstrakt natomiast 12,5 %.
      Składu nie podano.
      Piana wysoka, beżowa, bardzo trwała, pozostawia niewielkie ślady na szkle.
      Barwa ciemna, nieprzejrzysta z kasztanowymi refleksami.
      Przyjemny kawowy aromat wzbogacony owocowymi akcentami.
      W smaku mocno palone, wytrawne, plus owocowe smaczki.
      Nagazowanie słabe.
      Dobre piwo, pije się z przyjemnością.
      Nowy wzór etykiety, niestety goły kapsel.
      Attached Files

      Comment

      Przetwarzanie...
      X