kolor - bursztynowy, klarowne
piana - obfita, zaraz po nalaniu kremowa, po kilku minutach zostaje 4 cm mocny kożuszek z grubymi pęcherzykami, osadza się na szkle w nieznacznym topniu
zapach - dosć dobrze wyczuwalny, słodowo-chmielowy
smak - ojjj bardzo dobre nachmielenie, jest wyjątkowo mocne przez co ta chmielowa goryczka sprawia wrażenie jakbym przez chwile w ustach trzymał świeżą chmielowa szyszkę
gaz - troszke za dużo, czuc nieznaczne szczypanie w ustach
opakowanie - jak opakowanie, petów nie toleruję ale jeśli już to wszystko tu gra łącznie z firmowym korkiem
Tak jak sądziłem, miejsce warzenia - Serbia ma jednak duże znaczenie, to piwo naprawdę mi smakuje i jak nic całe 1,5 litra szybko się skończą. Ja na pewno sięgnie po nie ponownie
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
koniec świata! zasłużeni forumowicze umawiają się na smakowanie tatry? uważajcie, żeby to do tabloidów nie wyciekło, bo już będzie po was. ja już bym prędzej zaryzykował zakup solo i pociągnął z butli w ciemnej łazience. w końcu lepiej wylać do klo, niż się publicznie skompromitować...
koniec świata! zasłużeni forumowicze umawiają się na smakowanie tatry? uważajcie, żeby to do tabloidów nie wyciekło, bo już będzie po was. ja już bym prędzej zaryzykował zakup solo i pociągnął z butli w ciemnej łazience. w końcu lepiej wylać do klo, niż się publicznie skompromitować...
oni będą pić serbskie piwo ktore nazywa sie Tatra , co w tym zlego
Polskie piwo o nazwie Heineken jest niedobre, natomiast serbskie piwo o nazwie Tatra (hej, spod samiućkich Tater ) może być dobre, więc czemu go nie spróbować? Nigdy nie twierdziłem, ze koncern nie może zrobić dobrego piwa. Owszem, zdarza się to rzadko, ale jest możliwe. Przykładami są choćby Brackie i porter cieszyński.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
Przykładami są choćby Brackie i porter cieszyński.
Raczej to wyjątek potwierdzający regułę, jak na mój gust efekt jakiegoś przeoczenia w GŻ. Poza tym zwróć uwagę, że wymienione przez Ciebie piwa pochodzą jednoznacznie z Cieszyna, a nie Bóg wie skąd.
... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rohozecky
Raczej to wyjątek potwierdzający regułę, jak na mój gust efekt jakiegoś przeoczenia w GŻ. Poza tym zwróć uwagę, że wymienione przez Ciebie piwa pochodzą jednoznacznie z Cieszyna, a nie Bóg wie skąd.
Oby takich przeoczeń jak najwięcej! Owszem, pochodzą jednoznacznie z Cieszyna, ale równie jednoznacznie są koncernowe. Skoro wiadomo skąd pochodzi serbska Tatra, to też może ona teoretycznie być dobra. I chyba lepiej spróbować ją teraz niż po tym, jak "fachowcy" od Heńka to sobie uświadomią i "udoskonalą" recepturę.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
Muszę to zgłębić.
I zgłębiłem. Wprawdzie w grę wchodzą dwa browary - Novi Sad (MB) i Zajecar - ale i tak jest to mniej niż potencjalne lokacje warzenia Warki czy Tatry w Polsce.
Dubel stylizowany na francuski katedralny
Alko 6,4%
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - rubin pod światło.
Aromat - ciemna owocowość, trochę likierowe.
Smak - trawiasta goryczka...
Alkohol 7,5%, butelka 650 ml.
Piany praktycznie brak, barwa cytrynowa.
W smaku czuć lekką, ale nieprzyjemną spaleniznę, która w połączeniu ze stęchłymi nutami i kwaskowością niestety decyduje o nędznym charakterze tego piwa....
Z pomocą przyszedł RateBeer gdy chciałem ustalić jaka ma być nazwa...
- cytat: "W ostatnich latach Zjednoczone Browary Holenderskie (UDB) były częścią AB Inbev Holandia. W 2008 roku UDB stała się niezależna od korzeni AB...
Comment