Skoro może być lepsze od klasycznej Tatry, to chętnie bym to przetestował, no ale przecież nie wypiję sam butli 1,5l
United Serbian Breweries, Tatra Pils (PET dla GŻ)
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedzimoże być lepsze od klasycznej Tatry... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
kolor - bursztynowy, klarowne
piana - obfita, zaraz po nalaniu kremowa, po kilku minutach zostaje 4 cm mocny kożuszek z grubymi pęcherzykami, osadza się na szkle w nieznacznym topniu
zapach - dosć dobrze wyczuwalny, słodowo-chmielowy
smak - ojjj bardzo dobre nachmielenie, jest wyjątkowo mocne przez co ta chmielowa goryczka sprawia wrażenie jakbym przez chwile w ustach trzymał świeżą chmielowa szyszkę
gaz - troszke za dużo, czuc nieznaczne szczypanie w ustach
opakowanie - jak opakowanie, petów nie toleruję ale jeśli już to wszystko tu gra łącznie z firmowym korkiem
Tak jak sądziłem, miejsce warzenia - Serbia ma jednak duże znaczenie, to piwo naprawdę mi smakuje i jak nic całe 1,5 litra szybko się skończą. Ja na pewno sięgnie po nie ponownieGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedzi(...) ale przecież nie wypiję sam butli 1,5lWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy Wyświetlenie odpowiedziMoże zorganizujmy jakąś sesję testową? Np. sześć gardeł mogłoby dać radę.
Comment
-
-
koniec świata! zasłużeni forumowicze umawiają się na smakowanie tatry? uważajcie, żeby to do tabloidów nie wyciekło, bo już będzie po was. ja już bym prędzej zaryzykował zakup solo i pociągnął z butli w ciemnej łazience. w końcu lepiej wylać do klo, niż się publicznie skompromitować...veni, emi, bibi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tfur Wyświetlenie odpowiedzikoniec świata! zasłużeni forumowicze umawiają się na smakowanie tatry? uważajcie, żeby to do tabloidów nie wyciekło, bo już będzie po was. ja już bym prędzej zaryzykował zakup solo i pociągnął z butli w ciemnej łazience. w końcu lepiej wylać do klo, niż się publicznie skompromitować...Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rohozecky Wyświetlenie odpowiedziW zasadzie nic. Tak jak np. picie polskiego piwa o nazwie HeinekenMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Polskie piwo o nazwie Heineken jest niedobre, natomiast serbskie piwo o nazwie Tatra (hej, spod samiućkich Tater ) może być dobre, więc czemu go nie spróbować? Nigdy nie twierdziłem, ze koncern nie może zrobić dobrego piwa. Owszem, zdarza się to rzadko, ale jest możliwe. Przykładami są choćby Brackie i porter cieszyński.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedziPrzykładami są choćby Brackie i porter cieszyński.... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rohozecky Wyświetlenie odpowiedziRaczej to wyjątek potwierdzający regułę, jak na mój gust efekt jakiegoś przeoczenia w GŻ. Poza tym zwróć uwagę, że wymienione przez Ciebie piwa pochodzą jednoznacznie z Cieszyna, a nie Bóg wie skąd.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedziSkoro wiadomo skąd pochodzi serbska Tatra... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rohozecky Wyświetlenie odpowiedziNie, żebym się czepiał, ale tak naprawdę to nie wiadomo, poza tym że z Serbii
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedziMuszę to zgłębić.
Comment
-
Comment