Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pietrzak
Wyświetlenie odpowiedzi
United Serbian Breweries, Tatra Pils (PET dla GŻ)
Collapse
X
-
Last edited by delvish; 2009-08-21, 19:15."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
-
-
Co do jakości trudno mi się wypowiedzieć, ale jako tzw. piwo działkowo - grilowe dla niezbyt ambitnych piwoszy nie jest najgorsze, ale jednak jeśli mam kupować piwo w PET-ach to wolę czeskie, różnica jest około 1-1,5 pln ale jest generalnie słabsze i bardziej pijalne.
Comment
-
-
W Warszawie jest w PET-cie czeskie piwo Zubr. Tak jak butelkowe Zubr Gold i jakis tam jeszcze inny Zubr jest pijalne - choć bez rewelacji - to w PECie jest napój podobny do piwa z koloru i piany (słabiutkiej). Ale w smaku przypomina mi to, czego dotąd nie piłem i nie zamierzam. Przy tym Tartra i Warka to piwo z wysokiej półki. Nie ma pojęcia kto w Czechach wypiłby te siki - nawet gdyby rozdawano je za darmo.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kofer Wyświetlenie odpowiedziW Warszawie jest w PET-cie czeskie piwo Zubr. (...).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pietrzak Wyświetlenie odpowiedziMi się wydaje że pochodzenie serbskie PET-owej Tatry i Warki spowodowane jest zupełnie inną przyczyną. Opakowaniem, prawdopodobnie albo jeszcze nie wprowadzono linii do napełniania petów, albo się to nie opłaca, albo co mi się najbardziej prawdopodobne wydaje nie ma w Polsce wytwórcy takich butelek. Porównywałem samą butelkę z czeskimi odpowiednikami. Nie różnią się niczym, a nawet znaki graficzne stosowane na opakowaniu dotyczące tego że butelka taka jest nietłukąca,zakręcana, idealna na wyjazdy, lekka, są identyczne jak na przykład na Starobrnie, Primusie, czy Zlatopramenie.
Jak juz delvish zauwazyl, kupno butelek nie stanowi problemu, ba jedna dmucharka w samym browarze dala by rade z gotowych preform wytworzyc z wystarczajaca wydajnoscia odpowiednia ilosc opakowan. Tak wiec pudlo :P
Comment
-
Comment