United Serbian Breweries, Tatra Pils (PET dla GŻ)
Collapse
X
-
To jest browar znany pod nazwą Efes-Zajecar Pivara, nie wiem czy nazwę tę utrzymać czy wszystkie stare zmieniać na nowe?
Jeśli jest to piwo z Serbii to musi być dobre Poszukam w sklepieGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lzkamilJest jakaś szansa że w tym roku będę mykał przez Serbię to się rozejrzę ale znając politykę i logikę rzeczonego Ch... szansa jest zerowa że będzie na tamtejszym rynku
Ale z tą Serbią to ich powaliło centralnie na prawdę...
Wg mnie temat pośpiesznie i źle założony. Marka piwa powinna być raczej w polskich piwach choć oczywiście jaki to browar (Leżajsk, Żywiec? Warka chyba nie) to już będzie ciężko namierzyć chyba że kolega Żywiec znów nas oświeci.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziWg mnie temat pośpiesznie i źle założony. Marka piwa powinna być raczej w polskich piwach choć oczywiście jaki to browar (Leżajsk, Żywiec? Warka chyba nie) to już będzie ciężko namierzyć chyba że kolega Żywiec znów nas oświeci.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziJest bardzo dobrze założony, to jest piwo serbskie, bo w Serbii uwarzone, tak samo jak Heniek z Żywca jest polski, a nie holenderski.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Napisałem tak bo założyłem (na podstawie wyjaśnienia plotki dotyczącej wcześniejszego plastika Warki tzn warzenie w Polsce a rozlew na Słowacji) iż piwo to jest warzone gdzieś u nas a jedynie rozlewane w Serbii choć faktycznie tutaj z racji odległości kretynizm osiagnał by już górne warstwy stratosfery.
Jesli ten wywar jest rzeczywiście warzony w Serbii to macie rację odnośnie poprawności postuPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Tyle że w tym przypadku podano na opakowaniu gdzie toto zostało wyprodukowane.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
O ile wiem i pamiętam z krótkiego pobytu w kraju to na Warce PET jest napisane iż producent to Wujneken Slovensko co znaczyło(by) iż piwo to warzone jest na Słowacji. No chyba że samo rozlanie jest już wystaraczające do zawłaszczenia sobie tytułu "Producent"Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment
-
-
Mój komentarz: TATRA - piwo spod samiućkich Tater. Hej !!!"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czapayew Wyświetlenie odpowiedziMój komentarz: TATRA - piwo spod samiućkich Tater. Hej !!!Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Tatra - pivo ispod samog Midżora. Ajmo!Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
Miałem okazję napić się wczoraj tej Tatry w plastiku (z datą do 22.09.09) i stwierdzam że jest dużo lepsza w smaku niż butelkowa (z datą 28.11.09) oraz utrzymuje się cały czas lekka pianka w kuflu , czego nie mogę powiedzieć o butelkowej gdzie piany wogóle nie stwierdziłem
Comment
-
Comment