3,5%, 0,33%, bio, wg. ratebeer ale, 97% procent słodu lokalnego i 3% niemieckiego (specjalnych 3%?), chmiel z Solury.
Monstein to wioska w Davos, na ok. 1600 metrach. To piwo jest z najwyżej położonego browaru Europy.
Piana fantastyczna, trwała, po kwadransie wziąż gruby kożuszek.
Mocno nagazowane.
Soczysty ciemnożółty kolor, odcień gruszkowy. Lekko mętne.
Zapach raczej słodowy, z nutką, powiedzmy wiśniową.
Smak: orzeźwiający. Raczej owocowy, lekko kwaskowaty, z nienarzucającą się, delikatną goryczką.
Bardzo przyjemne piwko, idealne do drugiego śniadanka. Albo zamiast drugiego śniadanka :P
Monstein to wioska w Davos, na ok. 1600 metrach. To piwo jest z najwyżej położonego browaru Europy.
Piana fantastyczna, trwała, po kwadransie wziąż gruby kożuszek.
Mocno nagazowane.
Soczysty ciemnożółty kolor, odcień gruszkowy. Lekko mętne.
Zapach raczej słodowy, z nutką, powiedzmy wiśniową.
Smak: orzeźwiający. Raczej owocowy, lekko kwaskowaty, z nienarzucającą się, delikatną goryczką.
Bardzo przyjemne piwko, idealne do drugiego śniadanka. Albo zamiast drugiego śniadanka :P
Comment