7/8 dni dolnej fermentacji, 4 tygodnie leżakowania, 6,7%
Słód frankoński a chmiel Hallertau.
Piana: obfita i dość sztywna, opada dość szybko
Gaz: obfity
Kolor: mętnobrązowy, trochę ciemny
Zapach: truskawka, miód, mięsne nuty. Dziwne nuty.
Smak: pełny, gorzkie tło, truskawka, wręcz słodkie w posmaku, także miodowe nuty. Ta chmielowa goryczka to tak falami w tym smaku się pojawia.
Ciekawe piwo, ale wybitnie egzotyczne w smaku.
Słód frankoński a chmiel Hallertau.
Piana: obfita i dość sztywna, opada dość szybko
Gaz: obfity
Kolor: mętnobrązowy, trochę ciemny
Zapach: truskawka, miód, mięsne nuty. Dziwne nuty.
Smak: pełny, gorzkie tło, truskawka, wręcz słodkie w posmaku, także miodowe nuty. Ta chmielowa goryczka to tak falami w tym smaku się pojawia.
Ciekawe piwo, ale wybitnie egzotyczne w smaku.
Comment