Kupiony w szwecji, butelka 0.33. Alk. 2.1%. dopisek Lattol, z umlautami nad "o" i "a". dość niska ilość alkoholu, mimo to (aż dziwne), piwo dobre, choć jak ktoś w innych tematach o spendrupsie napisał "typowo szwedzkie", słomkowate, o kolorze b. jasnym, niezbyt intensywnie nagazowany. Niestety byłem zmuszony pić z butelki (kupione w sklepie i pite na świeżym powietrzu). Z wyglądu butelka identyczna jak spendrups export, tylko czerwona etykieta.
Spendrups, Bayerskt Lättöl
Collapse
X
-
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeriaComment
Related Topics
Collapse
-
Zastanawiałem się długo cóż mógłbym napisać o browarkach w których próbowałem piwa, ale ich nie widziałem od wewnątrz co mi się rzadko zdarza.
Ale coś napisać trzeba, nie zawsze musi być kawior, jak brzmiał tytuł pewnego filmu.
Miasto Wozniesiensk nie prezentuje...3 Photos-
Channel: Ukraina
2022-02-01, 22:22 -
-
Pripps Blå Lättöl.
W Szwecji mają nawet piwo z alko 2,2% (market ICA) (oprócz takich mocy jak 2,8% i 3.5% i wyżej - dla jednej linii piwa)
Ultra lekki lagerek ale nie pozbawiony całkowicie smaku.
Na wielkie upały czy to dla kierowców? Ciekawe.
Generalnie piwo...-
Channel: Szwecja
2024-07-01, 23:51 -
-
Spendrups, Brutal Brewing A Ship Full of IPA
Alk. 5,8%
Ekstrakt brak danych
Butelka 0,33 l
Chmiele: magnum, amarillo, cascade i galaxy
Piana - wysoka, drobna, średnio trwała, małe nasycenie
Smak - goryczkowy, chmielowy z mocniejszym finiszem,...-
Channel: Szwecja
2018-10-23, 12:08 -
-
Człowiek chodzi spokojnie, nikomu nie wadząc ulicami Koszęcina, a tu zza rogu wyskakuje znienacka Ahumba i wręcza mu dwa flakony błagalnym tonem piskając żeby pod żadnym pozorem nikomu nic nie mówić o tym
Wtf? No to... em... mówie że nikomu poza internetem zupełnie nic nie powiem.
...
-
Channel: Piwa z browarów domowych
-
-
Piwo z Amsterdamu. APA z alko 6,2% i IBU 28.
Piana - średnia i opada do cienkiej warstewki.
Lacing - sporo.
Barwa - lekko opalizujące jasno pomarańczową.
Gaz - średni.
Aromat - lekka cytrusowość.
Smak - bardziej wytrawna APA. Lekkie cytrusy z nutą belgijską....-
Channel: Holandia
2018-09-14, 23:51 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment