Krönleins, Liten Ljus Lager

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bolek1970
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.12
    • 179

Krönleins, Liten Ljus Lager

Nazwa w tłumaczeniu "Mały Lekki Lagierek" (własna interpretacja ostatniego słówka).
    Właściwie kupiłem to piwko (mała puszeczka 0.33l) z dużą ostrożnością, bo z moich doświadczeń wynika, że piwa w takich opakowaniach na rynku Szwedzkim (po za wydaniami exportowymi) to zazwyczaj coś w rodzaju "zlewek" do szybkiego wypicia.
    No i tu znowu Krönleins mnie zaskoczył.
    Nie bede się rozdrabniał tym razem, ale w smaku wyczułem sporo owoców, porządnego nachmielenia i nutki pilsowe. To sporo jak na małe opakowanko, którego wypicie zajeło mi rekordowe 15 minuut. Trzeba pochwalić mimo braku piany i cienkiego koloru.
    Opakowanie- najbrzytsze ze wszystkich Krönleinsów, a szkoda. Jesli bardziej zwracało by uwage(Czarna pucha i trzy srebrne litery L ), mogłoby śmiało konkurować z wieloma innymi "zlewkami".
    No nic dodać nic ująć... zapraszam do siebie na degustację.

Related Topics

Collapse

• wpadzio
    DalaBryggeri, Ljus Lager
    wpadzio
    DalaBryggeri to stosunkowo nowy punkt na piwnej mapie świata. Pierwsze piwa trafiły na rynek w 2016 roku, a do rozwoju browaru w znacznej mierze przyczyniła się współpraca z państwową siecią Systembolaget, czyli jedynymi w Szwecji sklepami, które mogą sprzedawać alkohol o zawartości alkoholu...
    2017-12-27, 15:41
  • Noriusz81
    Krönleins, IKEA Ljus Lager
    Noriusz81
    Krönleins Bryggeri
    IKEA Öl Ljus Lager
    but. 330 ml
    alk. 4,7 % vol.
    zakupione w IKEA-Wien

barwa - złocista, klarowna;
    piana - biała, średniopęcherzykowa, pięknie oblepia szkło w trakcie konsumpcji;
    aromat - słodowy z akcentami cytrusowymi,...
    2012-09-15, 14:26
  • wpadzio
    Krönleins, Motörhead Bastards
    wpadzio
    Piwo ze szwedzkiego browaru Krönleins dedykowane legendzie mocnego grania. Nazwa nawiązuje zaś do dwóch faktów z historii grupy - Motörhead powstał pierwotnie jako Bastard, natomiast w 1993 roku ukazał się dwunasty album zespołu zatytułowany Bastards, który był powrotem do świeżych, soczystych brzmień,...
    2016-05-04, 20:41
  • Noriusz81
    Krönleins, IKEA Mörk Lager
    Noriusz81
    Krönleins Bryggeri
    IKEA Öl Mörk Lager
    but. 330 ml
    alk. 4,7 % vol.
    najlepiej spożyć przed: 08.08.2013
    zakupione w IKEA Wien-Süd (Vösendorf)

barwa - karmelowa, brązowawa;
    piana - średniopęcherzykowa, szybko opada do cienkiej warstewki;...
    2012-11-28, 22:22
  • bolek1970
    Krönleins, Three Hearts Premium Lager
    bolek1970
    Premium Lagier, 5,2 %
    Zobaczyłem na pułeczce w SB w sekcji „towary wychodzące ze sprzedaży” i się przeraziłem. Dlaczego sztandarowe piwo browaru Krönleins nie bedzie w obiegu Szwedzkiego monopolisty, to chyba żarty ?. Na szczęście ( ,a moze i na nieszczęście) okazało...
    2006-04-16, 21:26
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...