Åbro, Småland 7,2%

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bolek1970
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.12
    • 179

Åbro, Småland 7,2%

Tam w Wimmerby naprawdę chyba wiedzą jak zrobić smaczne mocne piwo.
    Z dużą ostrożnością zakupiłem puszeczkę (0,5l) i po wlaniu do szklanki aromat był pierwszą miłą niespodzianką.
    Pachniało to niczym pilsner, jednak chmiel był bardzo delikatny i nic nie zdradzało mocy tego piwa.
    Smak-absolutny brak nut alkoholowych i przeplatanka owocoów i miłej goryczki. Niestety wyczuwalny słód kukurydziany jakże typowy w piwach szwedzkich i nudnawy już dla mnie.
    Uwaga może być bardzo zdradliwe bo ni smak, ni kolor nie potwierdzają mocy 7,2 % i tylko pozostaje żałować, że nie kupiłem więcej bo "u mnie na wsi nie mają". Naprawdę rewelacyjne, treściwe piwko i mam nadzieję, że smak się nie popsuje wraz z wejściem na "szerszy rynek".
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Puszka i piwko:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• slawekkazek
      Browary Ziem Północnych i Zachodnich w latach1945 - 1951, tom I
      slawekkazek
      Miło mi poinformować, że właśnie ukazał się pierwszy tom książki "Browary Ziem Zachodnich i Północnych w latach 1945 - 1951". Właściwie to książka była gotowa na początku grudnia ubiegłego roku (nawet dostępna w formie e-booka), jednak z powodu ograniczonej mocy drukarni...
      2025-01-18, 10:17
    • heckler
      Třebotov, Hlavní 425, Pivovar Kulivá Hora
      heckler
      Tuż za liniami wytyczającymi granice stolicy Czech, we wiosce Třebotov od połowy 2024 roku swoją działalność rozpoczął kolejny mikrus. Kulivá Hora to mały, rodzinny browar wraz z dużą sala restauracyjna, oraz pokojami gościnnymi na poddaszu. Ceny za pokój nie są zbyt wygórowane, natomiast...
      2025-01-07, 07:41
    • Prusak
      Nowa Wytwórnia, Imperialny Porter Bałtycki
      Prusak
      E: 24 Blg
      A: 10, 5%
      Jak na porter o takiej mocy dość pieniste, z utrzymującą się lekko ponad obrączką piany.
      Kolor ciemny, nieprzezroczysty.
      W aromacie niewiele, głównie czekolada, choć na ecie rekalmują kawę z pralinami, śilwkę, wiśnie i ciemny miód. Albo mnie...
      2025-01-03, 01:31
    • dadek
      Belgia, Bredene, Duinenstraat 47, Brouwerij Betsy
      dadek
      Bredene to miasteczko gminne sąsiadujące z Ostendą, wystarczy przejechać mostem nad terenami portowymi i kanałami uchodzącej tu do Morza Północnego rzeki Noordgeleed. By dotrzeć do browaru z dworca kolejowego Oostende można to zrobić tramwajem, wykorzystując przebiegającą tędy najdłuższą...
      2024-10-06, 21:38
    • Javox
      Carlsberg Sverige, Pripps Blå Lättöl
      Javox
      Pripps Blå Lättöl.
      W Szwecji mają nawet piwo z alko 2,2% (market ICA) (oprócz takich mocy jak 2,8% i 3.5% i wyżej - dla jednej linii piwa)

Ultra lekki lagerek ale nie pozbawiony całkowicie smaku.
      Na wielkie upały czy to dla kierowców? Ciekawe.
      Generalnie piwo...
      2024-07-01, 23:51
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...