Slottskällans, Våröl

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bolek1970
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.12
    • 179

Slottskällans, Våröl

Kolejne wyśmienite piwo z małego browaru w Uppsala. Co prawada to tylko lager ale za to jaki !
    Bardzo trwała piana na pół centymetra, smak klasyczno,chlebowo,goryczkowaty. Brak typowej dla Szwecji słodkiej nuty to też duży plus.
    Kolor mylący, ciemnawy, więc spodziwałem się więcej nut owocowych, a nawet czegos karmelowatego, a tu klasyczny, świetny lager. Jedyne skojarzenie to z piwem EB, gdy na początku lat 90tych było jeszcze rewelacją.
    Piwo na 5.
    Mam jeszcze jedno, przygotowane dla innego forumowicza , ale ciężko będzie walczyć z pokusą wypicia w upalny dzień.
    Ciekawostka- każde piwo z tego browaru posiada własny numer na butelce.
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Piwo:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• pebejot
      Szwecja, Uppsala, Östra Ågatan 59, Bryggeriet Ångkvarn
      pebejot
      Browar restauracyjny w centrum przyjemnego miasta Uppsala, zlokalizowany nad brzegiem rzeki Fyris z widokiem na zamek.
      Niewielki lokal z przytulnym wnętrzem i muzyką awangardową.
      Wewnątrz dwie sale, w tym główna z barem i druga oddzielona rozsuwanymi drzwiami.
      Za barem znajduje...
      2024-08-07, 11:04
    • darekd
      Uppsala Brygghus, Bira Bira Bira
      darekd
      Całkiem spory browar rzemieślniczy w Uppsali.

Pils. 5,0% alk. Na stronie wspominają o chrupkim chlebie, miodzie, cytrusie i ananasach w smaku. Na opakowaniu dla polskiego importera już tylko cytrusy i lekki miód. Chrupki chleb nie cieszy się zainteresowaniem nad Wisłą
      ...
      2021-07-18, 15:04
    • telek
      Toruń, Adam Mickiewicza 100c, Galeria Piwa [zamknięte]
      telek
      Szedłem dziś jedną z głównych arterii Bydgoskiego Przedmieścia, gdy na słupie ogłoszeniowym dostrzegłem plakat informujący o zlokalizowanej tuż obok Galerii Piwa. Wszedłem więc w podwórko, gdzie wśród pawilonów (czytaj: budek) zlokalizowanych przed Polo Marketem znalazlem Galerię Piwa....
      2023-08-28, 18:07
    • yavo
      Serbia, Belgrad, Svetogorska 14, Black Turtle Pub V
      yavo
      Lager, stout, truskawkowe, jagodowe - wszystko po 245 din za 0.5l (9.6 zł).

Jagodowe świetne. O jeny, jakie świetne. Rewelacja!
      2022-04-15, 19:02
    • bastion
      Ukraina, Lwów, Płoszcza Rynok 36, 36 PO.
      bastion
      To ciekawe że piwnym turystom wizytującym Lwów, a zwłaszcza jego centrum, jakoś nie po drodze jest z browarem restauracyjnym ( chociaż w tym wypadku powinno chyba być napisane odwrotnie) mieszczącym się dosłownie rzut kamieniem od Pravdy Beer Theatru. Miejsce to oferuje własne piwo od początku...
      2021-12-06, 21:17
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...