Kopparbergs, Sofiero Morkare Lager

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19260

Kopparbergs, Sofiero Morkare Lager

Ja zapodałem sobie zakupione (właściwie wymienione) na giełdzie w Tychach Sofiero Morkare Lager. Alk. max 2.25 %. Brak kontry! But. 330 ml.
    W smaku czuć wodnistość i posmak jak z Faxe. Piana gruba, opadająca do wianuszka. Kolor naprawdę ladny bursztynowo-czerwony, ale to jedyna zaleta poza estetycznym opakowaniem w tonacji jak pod kolor piwa. W zapachu słabo wyczuwalny słód, a nasycenie czuć na języku i zalegające w żołądku. Bez rewelacji, ale nie żałuję 3 zł.
  • bolek1970
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.12
    • 179

Ale jaja, 3 zlote z a to piwko....tutaj za 10 zlotych kupisz skrzynke z 20 rodzajami...oczywiscie wszystkie piwa 2,2 % !

Comment

• e-prezes
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19260

Samo piwo jest dość przeciętne, ale wydatek 3 zł za coś nowego to znośna cena. Batorego z Braniewa w puszce kupiłem za 4 zł i jednorazowo to akceptowalny wydatek.

Comment

• sibarh
        🥛🥛🥛
        • 2005.01
        • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
        Ja zapodałem sobie zakupione (właściwie wymienione) na giełdzie w Tychach Sofiero Morkare Lager. Alk. max 2.25 %. Brak kontry! But. 330 ml.
        W smaku czuć wodnistość i posmak jak z Faxe. Piana gruba, opadająca do wianuszka. Kolor naprawdę ladny bursztynowo-czerwony, ale to jedyna zaleta poza estetycznym opakowaniem w tonacji jak pod kolor piwa. W zapachu słabo wyczuwalny słód, a nasycenie czuć na języku i zalegające w żołądku. Bez rewelacji, ale nie żałuję 3 zł.
        Chyba należałoby założyć odzielny temat, bo jest to zupełnie inne piwo,
        2800 nowe piwa opisałem na forum
        Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
        Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Przetwarzanie...
        X