Kopparbergs, Sofiero Morkare Lager

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19292

Kopparbergs, Sofiero Morkare Lager

Ja zapodałem sobie zakupione (właściwie wymienione) na giełdzie w Tychach Sofiero Morkare Lager. Alk. max 2.25 %. Brak kontry! But. 330 ml.
    W smaku czuć wodnistość i posmak jak z Faxe. Piana gruba, opadająca do wianuszka. Kolor naprawdę ladny bursztynowo-czerwony, ale to jedyna zaleta poza estetycznym opakowaniem w tonacji jak pod kolor piwa. W zapachu słabo wyczuwalny słód, a nasycenie czuć na języku i zalegające w żołądku. Bez rewelacji, ale nie żałuję 3 zł.
  • bolek1970
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.12
    • 179

Ale jaja, 3 zlote z a to piwko....tutaj za 10 zlotych kupisz skrzynke z 20 rodzajami...oczywiscie wszystkie piwa 2,2 % !

Comment

• e-prezes
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19292

Samo piwo jest dość przeciętne, ale wydatek 3 zł za coś nowego to znośna cena. Batorego z Braniewa w puszce kupiłem za 4 zł i jednorazowo to akceptowalny wydatek.

Comment

• sibarh
        🥛🥛🥛
        • 2005.01
        • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
        Ja zapodałem sobie zakupione (właściwie wymienione) na giełdzie w Tychach Sofiero Morkare Lager. Alk. max 2.25 %. Brak kontry! But. 330 ml.
        W smaku czuć wodnistość i posmak jak z Faxe. Piana gruba, opadająca do wianuszka. Kolor naprawdę ladny bursztynowo-czerwony, ale to jedyna zaleta poza estetycznym opakowaniem w tonacji jak pod kolor piwa. W zapachu słabo wyczuwalny słód, a nasycenie czuć na języku i zalegające w żołądku. Bez rewelacji, ale nie żałuję 3 zł.
        Chyba należałoby założyć odzielny temat, bo jest to zupełnie inne piwo,
        2800 nowe piwa opisałem na forum
        Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
        Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment