Oppigärds, Single Hop Ale

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • slavi77
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2009.01
    • 156

Oppigärds, Single Hop Ale

Butelka 0,33 litra, alk. 4,8%
    Kolor: złoty
    Piana: licha, średnio-ziarnista, szybko opada.
    Zapach: cytrusowy(najwięcej mandarynki), lekko słodowy.
    Wysycenie: za niskie.
    Smak: ściągający, mocno goryczkowy, wytrawny, odrobina karmelu. Dobre, ale pozostawia jakiś niedosyt.
    Zakupione w Karlskronie, cena: 16,70 SEK.
    Attached Files
  • zgroza
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2008.03
    • 3610

Cena bez zmian, zakupione niedaleko, bo w Växjö. Chmielone Styrian Golding ze Slowenii.
    Dosc slaba piana, odpowiednio niskie ladny zoltopomaranczowy kolor, w zapachu dominuje nuta grejpfruta i troche owocow oraz zywic, w smaku najwiekszy grejpfrut jaki smakowalem, goryczka stlumiona, lekkie. Jak dla mnie, bardzo dobre piwo, bo niesztampowo wyraziste.
    Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• grochal122
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2009.03
      • 102

Moje odczucia,co do tego piwa sa podobne jak u Zgrozy.Wysycenie nie jest moze zbyt duze,ale wkoncu to ejl.Piana moe nie wysoka,lecz po kazdym lyku pozostaje obraczka na szkle.Jak dla mnie bardzo przyzwoite piwko.
      Moznaby jeszcze dodac,ze uzyto slodow: pale ale i pszenicznego.
      Ostatnia zmiana dokonana przez grochal122; 2012-01-11, 18:01.

Comment

Related Topics

Collapse

• pietrus96
        Osad w butelkach
        pietrus96
        Cześć,
        dawno nie warzyłem jednak planuję coś upichcić. Powoli się przygotowując znowu wróciłem do tematu który mnie nurtuje od dłuższego czasu. Mianowicie czystość butelek do których rozlewane jest piwo. Mianowicie chyba jak każdy piwowar korzystam powtórnie z butelek z piw które...
        2024-01-13, 21:24
      • wpadzio
        Oppigårds, New Sweden IPA
        wpadzio
        I jeszcze jedna IPA, tym razem z Oppigårds Bryggeri ze szwedzkiej Hedemory. Nazwę piwu nadano na pamiątkę kolonii założonej w roku 1638 przez emigrantów ze Szwecji, na wschodnim wybrzeżu obecnych Stanów Zjednoczonych. Co prawda sama kolonia przetrwała raptem kilkanaście lat, jednak, jak widać,...
        2017-12-19, 21:55
      • heckler
        Sosnová, Sosnová 66, Pivovar 66
        heckler
        Mała mieścina Sosnová liczy niespełna 700 mieszkańców i graniczy z bardziej rozpoznawalnym, większym miastem Česká Lípa.

To właśnie tu dwóch przyjaciół Milan Zelenka, oraz Michal Charvát postanowili otworzyć własny browar, a na jego siedzibę wybrali stary, od jakiegoś...
        2025-01-17, 11:05
      • dadek
        Belgia, Bredene, Duinenstraat 47, Brouwerij Betsy
        dadek
        Bredene to miasteczko gminne sąsiadujące z Ostendą, wystarczy przejechać mostem nad terenami portowymi i kanałami uchodzącej tu do Morza Północnego rzeki Noordgeleed. By dotrzeć do browaru z dworca kolejowego Oostende można to zrobić tramwajem, wykorzystując przebiegającą tędy najdłuższą...
        2024-10-06, 22:38
      • Prusak
        Wielka Brytania, Bath, 17 Northumberland Pl, Coeur de Lion
        Prusak
        Pub w pasażu w samym centrum Bath, w starym budynku szachulcowym, parter i spokojniejsze pięterko, ale w każdym z pomieszczeń nie więcej niż cztery, pięć stolików-kanap. Piwa z miejscowego browaru Abbey Ales. Sam browar umiejscowiony w północnej części miasta znajduje się w kamiennej przybudówce...
        2024-08-29, 19:11
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...