Oppigärds, Inwit

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Oppigärds, Inwit

Butelka 0,33 litra, alkohol 4,5 %, eks. brak, kapsel firmowy browaru
    Kolor - żółty, mętny
    Piana - średnio wysoka, nie trwała
    Zapach - cytrynowo-słodki
    Gaz - okey
    Smak - delikatnie pszeniczny, wyraźna nuta cytrynowo-cytrusowa (grejpfrut), średnia słodycz, średnia pestkowa goryczka
    Smaczne. Polecam

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 3197 - moje 1600 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Piwo:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      Falkenštejn (d. Křinický), Desperát
      darekd
      Browar restauracyjny w Krasnej Lipie w Czeskiej Szwajcarii kiedyś używał nazwy "Křinický". Browar w tym roku obchodzi swoją 10 rocznicę powstania.

https://www.pivofalkenstejn.cz/

American Pale Ale, 11% ekstr., 4,8% alk., 45 IBU
      Chmiel - amerykański Comet...
      2023-05-30, 23:15
    • AaLeX
      Głubczyce, Swing Grejpfrut
      AaLeX
      Teraz jest moda na radlery, zatem postanowiłem spróbować radlerów z Dino. Naprawde, w tej cenie (2zł) bardzo fajne piwko. Orzeźwiające, nawet czuć ten owoc, skład nawet nawet, na pewno jest to ciekawa alternatywa dla droższych, markowych radlerów. Moc 2,5%. Ja jestem na tak. Ocena 4/6.
      2021-07-06, 17:42
    • darekd
      Łażany, Strzegomski Lager
      darekd
      Dość tajemniczy kontraktowiec, z tego co wiem warzyli kiedyś w Hoppy Lab w Żarowie na Dolnym Śląsku, niedaleko miejscowości Łażany, gdzie w tamtejszym folwarku (wymagającego remontu) planowane jest umiejscowienie browaru. Tu i ówdzie ich piwa dostępne są m.in. we Wrocławiu

...
      2025-03-27, 23:59
    • darekd
      Browar Stu Mostów, BGM Lucid Quest
      darekd
      Jedno z piw uwarzonych na tegoroczną edycję Beer Geek Magnes. Kooperacja z browarem Monsters

"West Coast" pilsner z dekstrozą i ryżem.
      11% ekstr.
      5% alk.

Aromat - chmielowy ("multiwitaminowy mix", potem owocowy kwasek), jest jakaś niewyraźna...
      2025-03-20, 21:09
    • darekd
      RODAUNer, Gigerl
      darekd
      Browarek założony przez piwowara domowego, który warzenie własnych piw rozpoczął jeszcze w l. 90 XX w. Wykorzystując bogate doświadczenie w 2016 r. założył własny browarek w Rodaun, dawnej wsi a obecnie osiedla wchłoniętego przez Wiedeń.

Gigerl to "Wiener Spezial"...
      2025-01-10, 17:41
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...