Spendrups, Mariestads Prima Lager

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Spendrups, Mariestads Prima Lager

Butelka 0,33 litra firmowa, alkohol 5,1 %, eks. brak, kapsel dedykowany piwu
    Kolor - ciemno złoty, klarowny
    Piana - drobna, średnio wysoka, średnio trwała
    Zapach - słodowy z delikatna nutą owocową
    Gaz - okey
    Smak - słodowo-chmielowy z dośc wyraźną nutą ziołową (piołun), średnio słodkie, średnia goryczka
    Nawet smaczne.

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 3217 - moje 1612 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Niemcy, Hannoversch Münden, Markt 3, Ratsbrauhaus
      dadek
      Hann. Münden leży w odległości około 25 km na północny-wschód od Kassel. To jeszcze Górna Saksonia ale tuż przy granicy z Hesją. Łatwo tu dojechać często kursującymi pociągami.
      Miasteczko nieduże (około 25 tys. mieszkańców) ale pięknie położone w widłach łączących się...
      2024-09-12, 23:59
    • iron
      Falter, Woidlerei Falter Dunkel
      iron
      Piwo z kalendarza adwentowego
      Alk 5,3%
      Kolor brązowo miedziany
      Piana drobnopęcherzykowa średnio trwała
      Zapach słodowo miodowy
      Wysycenie spore
      Smak pełny słodowy z nutą miodową i paloną, zakończony przyjemną goryczką
      Bardzo dobry dunkel...
      2024-12-20, 21:42
    • dadek
      Austria,Wiedeń,Mariahilfer Str.156-158, Brauhof Wien Fünfhaus/Kaltenhauser Botschaft
      dadek
      Kolejny wiedeński browar odwiedziliśmy na zakończenie dnia 29.04.2024.
      Wielka, stylowa, 5-piętrowa kamienica o pięknie zdobionej białej elewacji, znajduje się w dzielnicy Füfhaus w odległości 600 m od dworca Wien Westbahnhof. Mieści się tu 4-gwiazdkowy hotel, a od 2019 roku także...
      2024-05-23, 01:04
    • Petitpierre
      2024.07.05-07, Rzeszów, VIII Rzeszowski Festiwal Piwa
      Petitpierre
      Warto zacząć może nie od tego, że browary zgłaszające akces spływały bardzo powoli (dzień przed Festiwalem wyglądało, że będzie z osiem), ale od fatalnej logistyki-rok temu były siedziska stoliki itd, a teraz tylko takie stoliki wyższe i też nie za dużo i niestety jak na raucie-na stojąco....
      2024-07-07, 17:28
    • Pancernik
      Międzyzdroje, Bohaterów Warszawa 16a, Prima Beer & Restaurant
      Pancernik
      Na parterze nowoczesnego apartamentowca , przy głównym deptaku kurortu , mieści się niedawno otwarta restauracja i browar.
      Wnętrze nowoczesne, we wszechobecnym teraz stylu loftowo-industrialnym. Przed oszkloną witryną ogródek, ale z racji "przedsezonia" jeszcze nieczynny....
      2023-05-19, 10:30
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...