Jämtlands, Hell

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Jämtlands, Hell

Butelka 0,5 litra, alkohol 5,1 %, eks. brak, kapsel firmowy browaru czerwony
    Kolor - miodowy, lekko mętny
    Piana - drobna, średnio wysoka, średnio trwała
    Zapach - ziołowo-słodko-jałowcowy
    Gaz - ok
    Smak - bardzo wyraźne kwaskowato-jałowcowo-ziołowe, wyraźna słodycz i chmiel, spory kwasek i goryczka
    Smaczne. Raczej do degustacji.

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 3273 - moje 1630 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• Gringo
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2007.07
      • 2162

Dość smaczne piwo, przyjemna dominująca goryczka. Bardzo mi przypomina w zapachu i smaku Pilsner Urquell, kolor tylko jaśniejszy. Piana długo utrzymująca się, wysycenie spore.

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
        Niemcy, Hannoversch Münden, Markt 3, Ratsbrauhaus
        dadek
        Hann. Münden leży w odległości około 25 km na północny-wschód od Kassel. To jeszcze Górna Saksonia ale tuż przy granicy z Hesją. Łatwo tu dojechać często kursującymi pociągami.
        Miasteczko nieduże (około 25 tys. mieszkańców) ale pięknie położone w widłach łączących się...
        2024-09-13, 00:59
      • dadek
        Großköllnbach, Dachinger Straße 27, Privatbrauerei Egerer
        dadek
        Wielu na pewno znany piwowar Tomek "Bigos" Biegański, pracujący wcześniej w gdańskiej Brovarni a potem w Nowym Browarze we Wrzeszczu, pół roku temu podjął pracę głównego piwowara w browarze Egerer w Dolnej Bawarii. Nie jest codziennością by w tak tradycyjnie piwnym kraju cudzoziemiec...
        2023-12-05, 01:56
      • dadek
        Worms, Am Rhein 3, Hagenbräu
        dadek
        Browar restauracyjny otwarty w 1995 roku znajduje się na promenadzie tuż nad brzegiem Renu (co widać choćby z adresu). Z dworca kolejowego jest do przejścia 1800 m przez ścisłe centrum miasta. Sporej wielkości biały budynek o szachulcowej konstrukcji i podmurówce z ciemnej cegły, stoi równolegle...
        2022-10-30, 21:12
      • darekd
        ReCraft, [Piwne Podziemie], Ticket to Hell
        darekd
        Z rozpędu napisałem, że warzą w browarze ReCraft, bo na puszce jest "Produced in EU", ale już zapach i barak filtracji wskazuje na nasz kraj

"German Helles"

Ekstr. 12%, alk. 4,9%

Aromat - dziwaczny. Kwaskowo-drożdżowo-owocowy, pod...
        2024-12-09, 02:23
      • darekd
        Störtebeker, Nordisch-Hell
        darekd
        Znany browar (dawniej Stralsunder) ze Stralsundu z Meklemburgii-Pomorza Przedniego

Ekstr. 10,7%
        Alk 4,6%

Ciekawy zestaw chmielowy, m.in ze stosunkowo nowymi krzyżówkami niemieckimi - Ariana, Cascade, Select i Akoya

https://www.stoertebeker.com/nordisch-h...
        2024-08-13, 23:05
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...