Teraz bażanty we wszystkich wersjach (10, 12 i ciemna 11) są do dostania w każdym sklepie w Słowacji. Wiem, bo byłem tam niedawno i sporo piwa przywiozłem (niestety, nie mogłem sobie pozwolić na degustację na miejscu, gdyż jeździłem samochodem).
Šariš, Smädný Mnich Premium 12%
Collapse
X
-
Smadny Mnich - piłam wcziera. Piwo jak piwo, nie rzuciło mnie na kolana. Mało charakterystyczne - po prostu - zwykłe piwo...
Comment
-
-
Re: djot
Cezar napisal/a
Wydaje mi się, że Smädný Mnich jest zamknięty zwykłym kapslem bez nadruku, ale za to otoczonym ozdobną srebrną folią. Muszę to sprawdzić, bo mam jedną butelkę w domu.
Ze dwa lata temu Smadny Mnich premium miał 5,1% alk. Obecnie jest 4,8%. I smak się trochę popsuł.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
ziem napisał
... powiedzcie ludzie czy wam smakowało, czy tez nie? ...
Radegast - "Warto wlać w gardziołko ",
sensor - "Smadny Mnich ( spragniony mnich ) jest w mojej ocenie najlepszym słowackim piwem. Właśnie stamtąd wróciłem i jego smak jeszcze błądzi po moich kukach smakowych",
ja - "Piwo jest faktycznie znakomite. Zgadzam się, że chyba nawet lepsze od Złotego Bażanta",
itd.
Czy my, ludzie, niezrozumiale się wyrażamy?
Comment
-
-
baklazanek napisal/a
Jest jeszcze Smadny Mnich bez alkocholowy.Ale co do alkocholowych to musze stwierdzic ze lany Mnich jest najlepszym piwem Slowackim nawet lepszym niz Zlaty Bazant.tradytor
Comment
-
-
To było tzw. pytanie w przestrzeń, gdyż Bakłazanek dość dawno już zrezygnował z naszego nieco upierdliwego towarzystwa
Comment
-
-
Marusia napisal/a
To było tzw. pytanie w przestrzeń, gdyż Bakłazanek dość dawno już zrezygnował z naszego nieco upierdliwego towarzystwatradytor
Comment
-
Comment