Piwo z minibrowaru Pivovar Dobrá Niva w Dobrej Nivie, jakieś 15 km na południe od Zwolenia.
Butelka PET 1,5 l , cena w browarze 2 EUR, czyli dośc tanio.
Alkohol 4,5 %, ekstraktu nie podano, skład standardowy. Piwo niepasteryzowane.
Barwa jasnobursztynowa, wygląda zachęcająco.
Piana wysoka, bujna, niezwykle trwała, cały czas utrzymuje się wysoki kożuchem. Pozostawia spore ślady na szkle.
W aromacie dominuje zboże.
W smaku chlebowe z wyraźnie zaznaczoną goryczką. Goryczka mocna, wyraźna w finiszu.
Nagazowanie średnie, ale mi tam pasuje.
Opakowanie - PET, no trudno, ale akurat w przypadku małych mikrusów to już standard. Ładna etykieta, wszystkie informacje na etykiecie.
Dobre piwo, warte polecenia. Szkoda, że na miejscu nie można czegoś zjeść, byłby to dobry przystanek na posiłek w podróży. Piwiarnia ma typowy wiejski, swojski klimat, a takie mi najbardziej pasują.
Butelka PET 1,5 l , cena w browarze 2 EUR, czyli dośc tanio.
Alkohol 4,5 %, ekstraktu nie podano, skład standardowy. Piwo niepasteryzowane.
Barwa jasnobursztynowa, wygląda zachęcająco.
Piana wysoka, bujna, niezwykle trwała, cały czas utrzymuje się wysoki kożuchem. Pozostawia spore ślady na szkle.
W aromacie dominuje zboże.
W smaku chlebowe z wyraźnie zaznaczoną goryczką. Goryczka mocna, wyraźna w finiszu.
Nagazowanie średnie, ale mi tam pasuje.
Opakowanie - PET, no trudno, ale akurat w przypadku małych mikrusów to już standard. Ładna etykieta, wszystkie informacje na etykiecie.
Dobre piwo, warte polecenia. Szkoda, że na miejscu nie można czegoś zjeść, byłby to dobry przystanek na posiłek w podróży. Piwiarnia ma typowy wiejski, swojski klimat, a takie mi najbardziej pasują.
Comment