Wywar, Lucia

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12784

Wywar, Lucia

India Pale Ale - 14% ekstr., 6% alk.. Trochę dziwne, bo ich inna IPA - Peter przy ekstrakcie 16% ma mniej alk. - 5,7%...

Chyba, że jakaś pomyłka. Oba piwa piłem w nomym praskim multitapie Beergeek /związanym z piwoteką o tej samej nazwie/

Aromat - chmiel, potem owoce,
    Piana - gęsta, jasnokremowa, gęsta, całkiem trwała
    Barwa - bardzo ciemna herbata
    Wysycenie - łagodne
    Smak - wyraźna goryczka z cytrusami i dobrą słodową podbudową, karmelową ale bez słodyczy
    Treściwość - pełne

Dobre piwo, myślę że warto obserwować co się dzieje w tym browarku

Attached Files

Related Topics

Collapse

• ART
    Piwoteka, [Sarabanda] New Gold Dream #2
    ART
    New England IPA

parametry 6,1 abv, 15 ekstr, niefiltrowane, pasteryzowane - podany producent - Piwoteka. Skład: słód jęczmienny, owsiany, pszeniczny i płatki owsiane, chielone Nelson Sauvin, Citrą i Simcoe. Zapowiedź na etykiecie: "Powrót do debiutanckiego piwa browaru - Mętna...
    2024-12-07, 18:06
  • pebejot
    Santa Lucia, Castries, Antillia Brewing Company
    pebejot
    Antillia Brewing Co. to browar rzemieślniczy z wyszynkiem na wyspie Santa Lucia, kolejnym małym kraju na Karaibach.
    Obiekt ma doskonałą lokalizację, znajduje się przy samym porcie, gdzie cumują wielkie wycieczkowce z tysiącami turystów z całego świata.
    W małej knajpce w karaibskim...
    2023-04-20, 21:47
  • ART
    Piwoteka, Czarne jest czarne
    ART
    Oatmeal stout, 13 ekstr. 5,2.

No dobra. Po wielu próbach piwotekowych miałem obiekcje do tego tworu. Ale niepotrzebnie. Piwo całkiem stylowe, może trochę za bardzo alkoholowe i za mało palone jeśli człek miałby się czepiać. Ale jest dobrze smakowo. Wizualnie bardzo dobrze....
    2024-02-16, 20:08
  • darekd
    Piwoteka, Hrabina Kosel
    darekd
    Koźlak dubeltowy w Polsce znany jako Doppelbock

Ekstrakt 20%
    Alk. 8,5

Najpierw trend był taki, że portery poniżej 20% ekstr. to prawie obciach, teraz z robi się podobnie.
    Nie wiem czemu, bo to piwo ma być jednak pijalne, a ten ekstrakt wpływa na cenę...
    2023-01-21, 00:51
  • darekd
    Łódź, Piotra Skargi 12, Piwoteka Górniak
    darekd
    Piwoteka otworzyła niedawno nowy sklep w Łodzi. Wydaje się dużo przestronniejszy:

https://www.facebook.com/SklepPiwotekaGorniak...
    2021-03-17, 21:46
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...