American Brown Ale o zaw. ekstr. 10% i alk. 4,1%
Chmiele to Kazbek i Saaz... co piwo ma z Ameryką wspólnego?
Aromat - na początek warzywa, potem dość dużo paloności, chmielu prawie nic
Piana - średnie, dość nietrwała
Barwa - ciemno-brunatno-brązowy
Wysycenie - średnie
Smak - przede wszystkim piwo jest stare, choć ma datę ważną jeszcze prawie miesiąc (na innych ich piwach dziwiły mnie bardzo długie terminy jak na niefiltrowane i niepasteryzowane piwa). Lekki kwasek jednak dominuje. Potem tony palone... trochę goryczki.
Treściwość - dość lekkie piwo
Zawód. Nawet nie chodzi o termin. Piwo bardzo słabe, chmielenia na zimno nie było w ogóle moim zdaniem a określanie tego jako "American Brown Ale" jest wręcz żenujące.
Po wystartowaniu w 2014 r. ich piwa zrobiły na mnie dobre wrażenie. Ostatnio wręcz przeciwnie.
Chmiele to Kazbek i Saaz... co piwo ma z Ameryką wspólnego?
Aromat - na początek warzywa, potem dość dużo paloności, chmielu prawie nic
Piana - średnie, dość nietrwała
Barwa - ciemno-brunatno-brązowy
Wysycenie - średnie
Smak - przede wszystkim piwo jest stare, choć ma datę ważną jeszcze prawie miesiąc (na innych ich piwach dziwiły mnie bardzo długie terminy jak na niefiltrowane i niepasteryzowane piwa). Lekki kwasek jednak dominuje. Potem tony palone... trochę goryczki.
Treściwość - dość lekkie piwo
Zawód. Nawet nie chodzi o termin. Piwo bardzo słabe, chmielenia na zimno nie było w ogóle moim zdaniem a określanie tego jako "American Brown Ale" jest wręcz żenujące.
Po wystartowaniu w 2014 r. ich piwa zrobiły na mnie dobre wrażenie. Ostatnio wręcz przeciwnie.
Comment