Browar restauracyjny w Čadcy (Kysuce).
14% ekstr.
5,6% alk. na "pecie", na stronie podają 5,5%
Aromat - słodowy, karmelowy, lekko palony
Piana - umiarkowanie wysoka, średniotrwała, trochę zostaje na szkle
Barwa - brązow/ciemnoherbaciana
Wysycenie - łagodne
Smak - "miękkie" , słodowe - karmel, suszone owoce. Lekka taninowa (herbaciana) goryczka, przyjemna i długa, ale
jednak na drugim planie. Słodkawy, lekko zaklejający profil ma to piwo
Treściwość - pełne
Daje radę, wolałbym ciut mniej słodyczy w tym wypadku.
14% ekstr.
5,6% alk. na "pecie", na stronie podają 5,5%
Aromat - słodowy, karmelowy, lekko palony
Piana - umiarkowanie wysoka, średniotrwała, trochę zostaje na szkle
Barwa - brązow/ciemnoherbaciana
Wysycenie - łagodne
Smak - "miękkie" , słodowe - karmel, suszone owoce. Lekka taninowa (herbaciana) goryczka, przyjemna i długa, ale
jednak na drugim planie. Słodkawy, lekko zaklejający profil ma to piwo
Treściwość - pełne
Daje radę, wolałbym ciut mniej słodyczy w tym wypadku.
Comment