Krebs, Red Ale 14°

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4508

Krebs, Red Ale 14°

Zapach: owocowo-słodowy, jakby z nutą śliwkowo-brzoskwiniową. Piana średnio wysoka, utrzymuje się długo ponad obrączkę. W smaku wydaje się bardzo pełne, nieco "misiowate", z elementami owocowymi i lekko opiekanymi. Przy tym dość wysoki poziom goryczki. Nie wiem, czy to red ale, ale dla mnie raczej skrzyżowanie red ale, esb i barley wine z dodatkiem lagera wiedeńskiego.
    Miałem takie ambiwalentne odczucia, choć nie odstawiłem tego piwa.

Related Topics

Collapse

• darekd
    Krebs, Svetlý ležiak 11°
    darekd
    Minibrowar Krebs znajduje się w restauracji Červený Rak w centrum Bańskiej Bystrzycy.

http://www.cervenyrak.sk/krebs/

Jasnozłote, lekko zmętnione. Lekka nuta drożdży w aromacie, dodatkowa ciut chleba w smaku, goryczka delikatna. Raczej lekkie. Takie sobie, bez...
    2019-04-28, 11:45
  • darekd
    Krebs, Polotmavá 13°
    darekd
    Minibrowar Krebs znajduje się w restauracji Červený Rak w centrum Bańskiej Bystrzycy.

Piwo w zapachu i smaku o maślano-słodowym profilu z tonami karmelu. Piana słaba, znika bez śladu. Piwo mdławe, bez wyrazu. Nie smakowało mi.
    2019-04-28, 11:40
  • e-prezes
    Pinta, Party Pacific Lager
    e-prezes
    Seria "Party Starter" dla Żabki, o której w rozmowie z Kopyrem gdzieś tak z rok temu wspominał Zwierzyna nieco się rozrosła przez ten czas. Były już NZ Pale Ale, West Coast IPA, Session IPA, West Coast APA, Hazy APA oraz East Coast IPA (może coś mi jeszcze umknęło). No i trafiło...
    2024-07-07, 11:32
  • Javox
    InBev UK, Stella Artois Unfiltered
    Javox
    Niefiltrowana Stella z alko 5.0%

Piana - na dłużej prawie pełna warstewka.
    Lacing - sporo.
    Gaz - średni.
    Barwa - lekko zamglony, opalizujący złoty.
    Aromat - gorzkawa zbożowość.
    Smak - słodkawe i gorzkawe, lekko misiowate, chlebowe, goryczka mocniejsza...
    2024-03-04, 23:40
  • pebejot
    Słowacja, Banská Bystrica, Námestie SNP 13, Minipivovar Krebs
    pebejot
    Nowy minibrowar "Krebs" zakamuflowany jest w piwnicy jednej z kamienic na przepięknym rynku w Banskej Bystricy.
    Pod wskazanym adresem znajduje się restauracja "Červeny Rak". Lokal istnieje od 1971 roku. Do roku 1989 była to karczma, potem restauracja, a z końcem 2015...
    2016-05-18, 10:21
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...