Baran, Čierna Ovca

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4507

Baran, Čierna Ovca

Piwo mające 15 Blg i 5,6% alk. Awizowane jako Tmavy Special.
    Zapach swieżutki, trochę taki jak w kvasnicowych piwach czeskich. Piana obita, układa się regularnymi warstwami na szkle. Dobry, stosunkowo mocny ciemniak, wytrawny, z dość wysokim poziomem goryczki, wpadającej lekko w jakby stoutowe klimaty plus lekka kawowość.
    Wypiłem ze smakiem.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Prusak; 2019-12-02, 12:48.

Related Topics

Collapse

• bastion
    Słowacja, Banska Bystrica, Zvolenska Cesta 25, Pivovar Baran [ Bez wyszynku]
    bastion
    W 2016 roku, ilostan browarów w Bańskiej Bystrzycy powiększył się o kolejny. Początkowo miał być umiejscowiony w innej części miasta, ale po różnorakich perturbacjach znalazł swoje miejsce na Radvaniu, przemysłowej części Bańskiej Bystrzycy, gdzie mieści się m.in. browar Urpiner....
    2020-09-01, 11:15
  • Prusak
    Baran, Ležiak B12
    Prusak
    Piwko ze stosunkowo niedawno uruchomioneo browaru w Bańskiej Bystrzycy.
    Jasna, piękna, kremowa piana. Opada w miarę szybko, ale utrzymuje się kożuszek. Poprawne piwo z przewagą akcentów goryczkowych, choć pierwsze łyki tego nie zwiastują. Wyczułem też jakby leciutką, nie wiem skąd,...
    2019-12-02, 12:42
  • Prusak
    Tuletorn, Tehase Laager
    Prusak
    Nazwa browaru oznacza latarnię morską.
    Piwo określane jako "rustic lager". Niefiltrowane, 5% alk. Z użyciem płatków pszenicznych i orkiszowych.
    Barwa jasna, nieprzezroczysta. Piana początkowa bardzo obfita, średnio gęsta, opada do obrączki i również regularnymi obrączkami...
    2024-05-09, 16:10
  • dyczkin
    Pracownia Piwa, [Pracownia Piwa][Podgórz] Baran z Jajem
    dyczkin
    Piwo gotowe do oceny
    2016-10-16, 19:20
  • Prusak
    Słowacja, Banská Bystrica, Nám. Š. Moysesa 17/A, Bystrická Pivotéka
    Prusak
    Niedawno otwarty lokal na krańcu przylegającego do głównego rynku placu. Proste stoły, niskie, sklepione ściany staregpo budynku. Na nalewakach cztery piwa kraftowe (szkoda, że tylko cztery): IPA, AIPA, Tmawy Special, Miami Weisse z browarów Huncut, Baran i kontraktowych: Divny Les z Bańskiej...
    2019-12-02, 13:44
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...