Prvý Piešťanský Pivovar, Žiwell Jedenástka

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4507

Prvý Piešťanský Pivovar, Žiwell Jedenástka

Piwo o parametrach, jak w nazwie i alk. 4, 3 % obj. IBU 38.
    Piana średnio wysoka, osadza się ładnie na szkle. Barwa jasnożółta, w zapachu chmiel plus masełko. Smakowo goryczka na średnim poziomie, choć dane wskazują, że powinna być bardziej odczuwalna, piwo nie jest puste, ale też diacetyl wyraźnie w nim towarzyszy ziołowej goryczce.
    Dla amatorów tego typu dodatku.
    Butelka 0, 75l, "winna".

Related Topics

Collapse

• Prusak
    Prvý Piešťanský Pivovar, Apollo 11
    Prusak
    Na etykiecie dokładnie "Apollo 11's 50th Anniversary" i dalej "Brut IPA". I z tym mam właśnie problem, bo piwo jest bardzo dobre, ale wąchając je nie da się na pewno stwierdzić, że mamy dio czynienia z tym stylem, zresztą pijąc także. Raczej myślałem o West Coast IPA....
    2019-12-02, 13:13
  • Prusak
    Prvý Piešťanský Pivovar, Žiwell Eva 10°
    Prusak
    Single Hop APA.
    Bez problemów można zidentyfikować chmiel jako Cascade, co potwierdza się, kiedy zajrzymy na stronę browaru. Piwo ciekawe, bardzo lekkie i bardzo przyjemne w piciu, z osadzającą się warstwami pianą, zapachem lekko iglasto-grejpfrutowym, z takąż grejpfrutową goryczką,...
    2019-12-02, 13:07
  • darekd
    Prvý Piešťanský Pivovar, ŽiWell Hessian Mercenary
    darekd
    www.ziwell.sk

Piwo uwarzone w kooperacji z kontraktowym Pet's and Pav's Brewery.

Robust Porter, 14% ekstr., 5,4% alk.

Aromat - ciemne słody, czekolada, takie tony trochę śmietankowo-maślane
    Piana - skromna, drobniutka, niezbyt trwała, ale zostaje...
    2019-04-29, 21:23
  • heckler
    Czechy, Praha, Římská 2135/45, Římská Pivovar
    heckler
    ŘÍMSKÁ PIVOVAR, tak po zmianie właścicieli obecnie nazywa się stary browar Ossegg. Zmiana dokonała się w połowie tego roku, niestety piwowar pozostał ten sam i piwa jak były, tak dalej kiepskie są. Szkoda, liczyłem na coś nowego, smaczniejszego. Na kranach cztery piwa plus dwa specjały. Skusiłem...
    2024-12-30, 08:20
  • heckler
    Czechy, Višňové, Višňové 148, Zmolský pivovar
    heckler
    Višňové, to malownicza wioska położona jakieś 20 km na północ od Znojma. Na skraju tejże wioski w jednym z prywatnych domów powstał rodzinny -Zmolský pivovar.
    Na początku działali jako kontraktowiec, a od kwietnia 2023 roku warzą na swoim sprzęcie.
    Na szczęście ulica przy...
    2024-06-25, 08:09
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...