Šariš Premium - najlepsze jasne piwo jakie miałem okazje pić podczas sierpniowego czterodniowego pobytu na Słowacji(z jasnych spróbowałem trochę ponad 10 marek) . Doskonałe na upał. Gęsta sztywna piana. Najbadziej smakowało mi lane z beczki w Liptowskim Hradoku w knajpie na przeciwko dworca kolejowego.Po za tym polecam tez ciemnego Šariša.
Šariš, Premium 12%
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziMam nadzieję, że nie pomyliłeś piwa sprzed dwóch, trzech lat i obecnej produkcji browaru spod Preszowa. Znacznie obniżyli loty...Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
-
Zakup kontrolny na Słowacji...
Nie ma co się rozpisywać o jakichś smakach... wszystkie te piwa z ich koncernów w większości biją na głowę nasze "mydliny" koncernowe...
Niestety to nie pochwała bo wszystkie są prawie identyczne... może odcień goryczki, piana może trochę inna... nic się tu nie dzieje...
Saris i inne to wyrównane, uśrednione popitki np. do obiadu...
Plus jest w postaci mniejszej lub więcej goryczki, którą da się wyczuć, do tego lepszy aromat bo ociera się o chmielowy...
Piwo bez zobowiązań i perspektyw...
Comment
-
-
Po roku znowu piję to piwo i dziś było trochę lepiej zwłaszcza w pijalności i smaku.
Piana nie jest trwała, ale jest lekka goryczka na fajnym słodzie z elementami zbożowości.
Może pić mi się chciało bo nawet /w stylu koncernowy słowacki lager/ smakowało.
Znowu za jakiś czas "zobaczy się" jak miewa się 12-stka z miasta Veľký Šariš.
Comment
-
-
Ekstrakt 12*, alko 4.9%
Žiarivá 12% Svetlý ležiak - czyli musujące.... ale zmiana
Nie jest to raczej nowe piwo ponieważ nie ma zwykłej, starej 12-stki na ich stronie.
Piana - na dłużej niepełna warstewka.
Lacing - nie za dużo.
Gaz - średni.
Brawa - złoty bursztyn.
Aromat - chmiel i słód.
Smak - słodkawe, słód zbożowy, gorzkawa goryczka
Klasyka dobrze pijalna bez wad.
Comment
-
Comment