Šariš, Šariš 10%

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • slavoy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛
    • 2001.10
    • 5055

    Šariš, Šariš 10%

    Produkcja - Wiadomo
    Alkohol 3,6%
    Ekstr. - przecież 10%
    Wartość energetyczna 156 kJ/100 ml
    Lekkie piwko nie posiadające prawie wcale piany o skręcającej język w ósemkę goryczy. Dobre na pobudkę, ale kilku pod rząd bym nie zmęczył. 3+
    Attached Files
    Dick Laurent is dead.
  • adam16
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.02
    • 9865

    #2
    Zauważam zmiany wzorów etykiet z tego browaru. Trza się wybrać po zaopatrzenie na Słowacką stronę.
    Browar Hajduki.
    adam16@browar.biz
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

    Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

    Comment

    • slavoy
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛
      • 2001.10
      • 5055

      #3
      Informuję blachowiczów, że kapsle również się zmieniły.
      Dick Laurent is dead.

      Comment

      • MarcinKa
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2005.02
        • 2736

        #4
        Piwo przywiezione ze Słowacji. Butelka 0,5l. Moc 4,1%, ekstrakt 10. Zapach chmielowo słodowy wyraźny. Piana gęsta, dość obfita, nieliczne duże bąble. Po niewielkim opadnięciu reszta pięknie trzyma się do końca. Nagazowanie dobre. Barwa zdecydowanie ciemniejsza niż w typowych 10, ładna. Smak chmielowo słodowy, troszkę za mało intensywny jak na „Słowaka”. Goryczka również za słaba, ale czuć ją. Gorzki posmak w ustach nie utrzymuje się za długo. Piwo to ma taką aksamitność, to chyba zasługa tego dobrego nagazowania, ale bardzo drobnymi bąbelkami. Oceniam je na -4 (1 – 6). Dobre ale za mało treściwe. Opakowanie w normie.
        Strasznie jakiś niepopularny, 4 lata nikt go nie oceniał
        Proponował bym nazwę doprecyzować: Premium 10% Výčapné Svetlé
        To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

        Comment

        • tad2x
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2005.06
          • 72

          #5
          takze polecam

          Pilem je w sierpniu 2005r., bardzo mi smakowalo, nie pamietam juz jaka piana czy zapach. Powiem tylko tyle, ze od tego piwa zaczalem dokladniej zwracac uwage na piwa zza naszej poludniowej granicy oraz zaczalem pic wiecej slabszych piw a nie mozgotrzepy w stylu Dębowego.

          Comment

          • SedesRambo
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2009.06
            • 11

            #6
            Saris jest bardzo dobry. Można wypić dużo. 4,1% alk.
            Żubr Lwiwskie Obołon

            Comment

            • Twilight_Alehouse
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2004.06
              • 6310

              #7
              Kupione w Zofmarze za 3,00 zł.

              Kolor: Głębokie złoto, ciemne jak na dziesiątkę.
              Piana: Niezbyt wysoka, szybko opada do cienkiej warstwy.
              Zapach: Dość silny, słodowo-owocowy. Chmielu nie stwierdzono.
              Smak: Goryczki mało, treści mało, słodowej ściery trochę, wrażeń pozytywnych mało.
              Opakowanie: Troszkę się zmieniło w stosunku do starego zdjęcia Slavoya.
              Uwagi: Wyprany ze smaku, nieciekawy koncerniak. Wypić się da, ale bez przyjemności.
              Attached Files

              Comment

              • Javox
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2009.11
                • 6416

                #8
                Słowacy zapodali nową puszkę dla swojej 10-tki.

                Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
                Lacing - trochę jest ale raczej słabo to wygląda.
                Barwa - jasna słomka.
                Gaz - średni.
                Aromat - słód zbożowo owocowy.
                Smak - zbożowy z dość wyraźną goryczką.

                Piwo dość płaskie i puste ale np w grillowym układzie będzie OK.
                Attached Files

                Comment

                Przetwarzanie...
                X