Pilsberg (d. Tatran), Tatran 12% Ležiak

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pirackamuza
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.12
    • 1908

    #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika toto Wyświetlenie odpowiedzi
    Słyszałem plotki (powtarzam: PLOTKI), że warzy to dla nich Van Pur (na ich stronie była informacja, że jest robione w Polsce).
    A ja plotki, że Grybów...

    (Bajdełej: jeśli rzeczywiście polski browar, to czy zaliczać etykiety do polskich - pytanie do becika - skoro nie zaliczamy do polskich okocimskiej pszenicy, Faustusa i obecnego Hebana?)
    Last edited by pirackamuza; 2008-08-12, 14:43.
    Toruń przeprasza za Radio Maryja
    www.bobofruty.pl

    Comment

    • toto
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2006.12
      • 949

      #17
      Piłem na Słowacji Tatrana butelkowego i według mnie smak wskazuje na jego pochodzenie z Van Pura (Tatran Vycapne Svetle Pivo 1812 Premium = Karpackie Pils), a nie z Grybowa.
      A co do przyporządkowania: konsekwentne byłoby chyba zaliczanie etykiet do polskich... (o ile potwierdzi się miejsce produkcji piwa).

      Comment

      • Pancernik
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.09
        • 9788

        #18
        Piwo minimalnie ciemniejsze, niż "10", ładne. Piana dość przyzwoita, ale jakoś liczyłem na wiecej.
        Pachnie tak, jak młodszy (słabszy) brat, czyli głównie chmiel i trochę zawilgocony słód. Smak ciekawy, w pierwszej linii goryczkowy, ale zaskakująco treściwy, jak na parametry. Do tego pasuje wysycenie nieco słabsze, niż w 10-tce.
        Opakowanie bardzo podobne, choć nieco bardziej "exkluziv" - elementy "złote" są metaliczne i jest firmowy kapsel.

        Piwo spokojnie pijalne, ale bez entuzjazmu - dlatego mnie to podchodzi pod Grybów...

        Comment

        Przetwarzanie...
        X