Stein, Stein Výčapný Ležiak Tmavý 11%

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grzech
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.04
    • 4592

Stein, Stein Výčapný Ležiak Tmavý 11%

Produkcja browar Stein w Bratysławie; 3,5%alk, 11,0 ekstraktu; import własny.

Pianka o dobrych parametrach, beżowa, gaz w porządku. Zapach nieco ostrzejszy, niż w innych słowackich piwach tego typu. Smak mocno przypalony z lekką słodyczą. Dość ciekawe - 4.
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Aktualnie pivo ma 3.9% alk:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• bastion
      Słowacja, Gemerska Panica 256, Pivovar Jajnekem.[ Bez wyszynku]
      bastion
      W tej części południowej Słowacji, browarów jest jak na lekarstwo. W Rożnavie jest Kaltenecker i to w zasadzie wszystko. To taki nieco wykluczony obszar pod wieloma względami. Na przykład przez Gemerską Panicę wiedzie linia kolejowa i jest tam przystanek, ale od lat w żadnych mniejszych miejscowościach...
      2022-06-22, 20:43
    • bastion
      Słowacja, Rajecke Teplice, Lesna 12/1, Pivovar Flamm.
      bastion
      Rajecka Dolina położona na południe od Żyliny, znana jest z pięknych krajobrazów oraz z licznych wód mineralnych. Chyba żadnemu turyście bywającemu na Słowacji nie jest dziwna nazwa wody mineralnej - Rajec. Tą rozlewa się w miejscowości Rajec, natomiast nieco bliższe Żyliny- Rajecke...
      2021-04-17, 20:44
    • bastion
      Słowacja, Bratysława, Komarovska 46, Pivovar Breisburg. [ Bez wyszynku]
      bastion
      Podunajske Biskupice które zostały wchłonięte przez bratysławską aglomerację, mają w swojej historii i to bardzo niedawnej, browar Muzeum Obchodu. Mam z wizyty w nim bardzo dobre wspomnienia. Gdybym brał całokształt próbowanych piw w bratysławskich mikrusach, ten byłby u mnie nr.1
      ...
      2020-05-13, 21:36
    • Sokół83
      Banskobystrický Pivovar, Urpiner Ležiak Výčapný Tmavý / Dark 11%
      Sokół83
      alk. 4,5%
      Blg 11%
      pasteryzowane

pite z butelki:
      zapach: karmelowy
      smak: pełne w smaku karmelowo-kawowe, ale trochę za słodkie (jak większość słowackich ciemniaków)
      gaz: trochę za mało

żadnego piwa z Bańskiej Bystrzycy podczas zeszłorocznego...
      2008-06-27, 23:55
    • Prusak
      Baran, Ležiak B12
      Prusak
      Piwko ze stosunkowo niedawno uruchomioneo browaru w Bańskiej Bystrzycy.
      Jasna, piękna, kremowa piana. Opada w miarę szybko, ale utrzymuje się kożuszek. Poprawne piwo z przewagą akcentów goryczkowych, choć pierwsze łyki tego nie zwiastują. Wyczułem też jakby leciutką, nie wiem skąd,...
      2019-12-02, 12:42
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...