Przedostatnie piwo z moich zapasów :
Tatran Kamzik (tmavé pivo).
Kamzik, to po słowacku - kozica. Piwo produkowane w browarze Tatran w Popradzie, leżącym u podnóża Tatr.
Opakowanie : butelka 0.5 l.
Zawartość alkoholu : max. 4,3% obj.
Zawartość ekstraktu : 11% wag.
Wartość energetyczna : ok. 406 kcal/l.
Barwa – brunatna (jaśniejsza, niż w piwach poprzednio opisywanych).
Piana – jasnobeżowa, dość słaba, dziurawa.
Zapach – karmelowo-winny.
Smak – wyważona goryczka, lekko kwaskowe, a zarazem słodkie (dosładzane aspartamem - niewskazane dla chorych na fenyloketonurię).
W sumie dość przyzwoite piwo, ale wśród dotychczas zrecenzowanych zdarzały się lepsze. Ocena między 3.5 a 4.
Tatran Kamzik (tmavé pivo).
Kamzik, to po słowacku - kozica. Piwo produkowane w browarze Tatran w Popradzie, leżącym u podnóża Tatr.
Opakowanie : butelka 0.5 l.
Zawartość alkoholu : max. 4,3% obj.
Zawartość ekstraktu : 11% wag.
Wartość energetyczna : ok. 406 kcal/l.
Barwa – brunatna (jaśniejsza, niż w piwach poprzednio opisywanych).
Piana – jasnobeżowa, dość słaba, dziurawa.
Zapach – karmelowo-winny.
Smak – wyważona goryczka, lekko kwaskowe, a zarazem słodkie (dosładzane aspartamem - niewskazane dla chorych na fenyloketonurię).
W sumie dość przyzwoite piwo, ale wśród dotychczas zrecenzowanych zdarzały się lepsze. Ocena między 3.5 a 4.
Comment